Ve stínu cypřišů přehled
Diane Chamberlain
Joelle D'Angelové je třicet čtyři let a splnil se jí sen: po dlouhých letech marných pokusů a ztrátě veškeré naděje počala dítě. Zdá se však, že ji tento neočekávaný dar zároveň připraví o všechno, co miluje: o povolání sociální pracovnice v nemocnici, o domov v čarokrásné krajině kalifornského Montereyského poloostrova, a především o muže, k němuž cítí zároveň lásku i hluboké přátelství. V této chvíli přichází Joelle na pomoc Carlynn Shireová, lékařka a léčitelka, jejíž osud se s Joelliným již jednou protnul: před čtyřiatřiceti lety jí díky svým zvláštním schopnostem zachránila život. Navzdory stáří a smrtelné nemoci Carlynn pomáhá Joelle a jejímu vyvolenému získat naději na společný život i naději pro jejich dosud nenarozené dítě. Pro Carlynn je však Joellina cesta k víře v budoucnost zároveň cestou ke smíření s minulostí. Ze stínu cypřišů a z mlh obklopujících pobřeží Tichého oceánu se nakonec vynořuje dlouho skrývané tajemství... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2004 , Ikar (ČR)Originální název:
Cypress point, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu cypřišů. Přihlašte se a napište ho.
Příběh je velmi lidský a skvěle se čte. Zobrazuje to dobré v lidech, jejich pomoc navzájem, soucit, lásku i morální dilemata. Dianin styl jsem si oblíbila už v předchozích románech a tenhle nebyl výjimkou. Přesto mi v něm ale něco, co by mě nutilo číst dál, chybělo. Překvapivě mě linka s Joelle nechytla tolik jako ta s Carlynn, zpočátku jsem myslela, že tomu bude spíš naopak. Celkově se jedná o pěknou, nadějeplnou odpočinkovou knížku. A musím přiznat, že tajemství v závěru mě osobně překvapilo.
Kniha Ve stínu cypřišů v seznamech
2019 | Nutné lži |
2017 | Utajená sestra |
2007 | Krutá volba |
2002 | Mlčení |
2009 | Před bouří |
Přes počáteční skepsi, že bude kniha zaměřena na léčitelství víc než by mě zajimalo a bude to takový to až moc ezo, mě děj nakonec mile překvapil, líbilo se mi propojení současnosti a minulosti a ten závěr byl vůbec skvěle vymyšlený. Každému doporučuji.