Ve stínu královny přehled
Ben Lotfí Chrouda
Bývalá kadeřnice Ben Ali Leila, manželka tuniského diktátora, označovaná Královna Kartága, prakticky sama tvrdě řídila stát. Černá magie, svévolné žalářování, záhadná zmizení: vše jí bylo dobré, jen aby se zbavila lidí stojících v cestě. Svědectví o její nevzdělanosti, hamižnosti a bezohlednosti šokuje. Myslíte-li si, že revolucí se vše změnilo, budete velmi překvapeni.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2012 , AlpressOriginální název:
Dans l'Ombre de la Reine, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu královny. Přihlašte se a napište ho.
Na knihu jsem náhodou natrefila v LK a jsem docela ráda.
Trochu jsem sice zápasila s nepřehledností jmen jednotlivých postav, což se projevilo na čtivosti, ale i tak stála kniha za přečtení. Inspirovala mě k vyhledání si více informací o tzv. arabském jaru v Tunisku i dalších zemích severni Afriky i osudu hlavni postavy. Šokovalo mě, že tak nevzdélaná žena dokázala ovládnout a ožebračovat celou zemi svou chtivostí a prahnutím po majetku a nikdo ji v tom nedokázal celé roky zabránit. A to se dělo v tomto tisíciletí!
Knihu jsem si koupila náhodou, když jsem ji objevila ve výprodeji za 10 Kč, a musím říct, že jen málokterá knížka mi dá tolik zabrat. Tahle do té skupina patří, čekala jsem nějaký příběh, a ne většinou jen fakta. Netvrdím, že nejsou zajímavá, jen strašně nudné pojednání. Hodně jsem se ztrácela.
Kniha Ve stínu královny v seznamech
Tak tato kniha je vážně síla, co si někdo dokáže dovolit aniž by byl potrestán.