Ve stínu trůnu přehled

Ve stínu trůnu
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241929/bmid_ve-stinu-trunu-iUK-241929.jpg 4 41 41

Doba bouřlivé vlády Marie I. Tudorovny. Lady Kateřina a lady Marie Greyovy jsou otřeseny brutální popravou své starší, sedmnáctileté sestry Jany, takzvané devítidenní královny. Otázka nástupnictví zůstává otevřená. Pod rukou Elizabeth Fremantleové ožívají postavy těchto dvou mladinkých dívek v dech beroucím příběhu lásky a politiky. Ani jedna ze sester se pro nesnadný život u dvora příliš nehodí. Lehkomyslná Kateřina, považovaná mnohými vlivnými osobami za právoplatnou nástupkyni na trůn, nedokáže ovládat vlastní emoce a potřebu milovat a být milována. Její sestra, přemýšlivá a bystrá Marie, má zdeformovanou páteř a je zakrslého vzrůstu, což se považuje za ďáblovo znamení. I tudorovská krev, která oběma dívkám koluje v žilách, je pro ně víc prokletím než požehnáním. Jsou figurkami na královské šachovnici, manipulované, střídavě zahrnované přízní i podezřívané ze spiknutí a velezrady. Zpočátku dívkám pomáhá dvorní malířka Levina Teerlingová, ale když na trůn nastoupí nevyzpytatelná Alžběta, život u dvora se pro sestry Greyovy stává ještě riskantnějším. Každá sama se nakonec musí rozhodovat, do jaké míry bude královně vzdorovat a hledat lásku a klid, po kterém tak touží.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Jota

Sisters of Treason, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu trůnu. Přihlašte se a napište ho.

Paulika419
02.08.2024 5 z 5

Kniha byla čtivá a krásná.Podobnou verzi jsem četla A.Weirové-Nebezpečné dědictví.Obě knihy mě zaujaly a přinesly pěkné chvíle.

Mufa
30.01.2022 5 z 5

Přestože knihy o Jindřichovi VIII mám ráda a přečetla jsem jich hodně, o tom, že Jana Grey měla sestry, jsem doteď nevěděla.
Kniha je psaná z pohledu několika žen, kapitoly přehledně uvedené datací. Četlo se to samo, "romantické" dialogy mě vůbec nenudily.

Veronika_1998
15.06.2020 5 z 5

Krásně čtivý román, mám moc ráda dobu Tudorovců. Kniha není psaná jen z jednoho pohledu, což se mi líbilo.

Kniha Ve stínu trůnu v seznamech

16. století Tudorovci Marie I. Tudorovna sestry Jana Greyová, královna, 1536-1554

Elizabeth Fremantle
anglická, 1962