Ve stínu Zehyrů přehled

Ve stínu Zehyrů
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50707/ve-stinu-zehyru-50707.jpg 1 2 2

Nad obyvatelstvem bájné Kallenie se stahují mračna. Kraj zmáhá trvalé sucho a neúroda a sílící moc nepřátel. Podaří se mladému válečníkovi Maualímu a jeho příteli Gomdrsolovi čelit náporu cizích bojovníků a přelstít i zákeřná kouzla Zehyrů nebo je osud Kallenie už dávno zpečetěn? První část napínavé a velice čtivé fantasy českého autora, která překvapí výraznými postavami, propracovanou válečnou strategií a jedinečnou atmosférou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ve stínu Zehyrů. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Metla
07.02.2019

Au... "Ve stínu Zehyrů" aneb žehlička mozkových závitů. Nerada srážím něčí nadšení a úsilí, ale odmítám na téhle (zřejmě) dítětem napsané knize hledat cokoliv pozitivního, abych ze sebe vypotila pofidérní útěchu ve formě pochvaly bezvýznamného detailu (jako třeba: prolog se dal číst bez pocitu fyzické nevolnosti). Čekala jsem podprůměr, ovšem tohle pro mě bylo hluboko pod hranicí snesitelnosti a nedočetla jsem, na to si příliš vážím svého času. Stylistika otřesná, plno hrubek, dialogy zoufalé... Zápletka a její podání nestačí ani jako scénář k budgetové RPG hře vyvíjené na stařičké DX486 kdesi v dalekém Bhútánu. Dětem do 10 let věku by se to možná (?) mohlo líbit, nicméně existuje spousta, spousta, SPOUSTA povedenějších dětských fantasy knížek - a především podstatně kvalitnějších. Tudy vážně ne, nakonec je na "Stínech Zehyrů" nejlepší ta slaboučká obálka.
Autorovu "recenzi" svého díla radši ani nebudu komentovat, upřímně jsem se u ní pobavila. Urputná snaha knížku prodat nechybí, soudnost a zdravá sebekritika bohužel naprosto absentuje. Nehodnotím s ohledem na množství protrpěných stránek. Kdyby ano, byla by to jedna soucitná hvězdička za fakt, že existují horší činnosti než psát a na vlastní náklady vydávat mizerné příběhy.

yerry
03.08.2013 odpad!

Kniha má potenciál stať sa bestsellerom desaťročia, ani nie tak svojim obsahom ako formou vyjadrenia. Obdivujem autora, že dokázal vyjsť s kožou na trh a to na vlastné náklady. Autor je hrdina stojaci ako sám vojak v poli proti jednotnému šíku čitateľov. Čítal som síce len úryvky z knihy, ale tie znejú ako cirkulár sprevádzaný príklepovou vrtačkou, v pozadí kontruje pneumatické kladivo v duete so škripotom plechu o plech. Klasický Industrial ako od Einsturzende Neubauten. Autor nad čitateľom víťazí na celej čiare frontálnym útokom na jeho mozgové bunky, pričom ho odrovnáva a posiela do literárnej Valhally. A čitateľ? Ten sa po absolvovaní tohoto diela cíti ako reinkarnovaný a zisťuje že aj reálny svet má svoju príťažlivosť a prísľub nových a svetlých zajtrajškov. Odporúčam čítať v stave hlbokej duševnej krízy ale aj počas najhlbšieho prepadu HDP. Prajem autorovi vela zdaru v jeho ďalšej tvorivej činnosti a sľubujem, že ďašiu knižku od neho už čítať nebudem.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ve stínu Zehyrů v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x

Autorovy další knížky

Jiří Grim
česká, 1960
2008  0%Ve stínu Zehyrů
2009  0%Návrat do Kallenie
Skrýt reklamy