Večer a ráno přehled

Večer a ráno
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461143/bmid_soumrak-a-usvit-F4d-461143.jpg 5 398 398

Pred ságou Piliere zeme. V románe Večer a ráno sledujeme trojicu navzájom sa prelínajúcich príbehov – to je Follettova silná rozprávačská stránka. Večné románové klišé, kde vystupujú hrdinovia aj zloduchovia, kde dobro prekoná zlo, kde nechýba romantika, napätie či nečakané zvraty, vie v správnej miere namiešať len zručný autor, a tým Ken Follett nepochybne je. Dej sa odohráva na konci temného stredoveku, keď Anglicko z východu napadli Vikingovia a zo západu Walesania. Zvierajú ho v krvavom škripci. Právny systém sa rúca, korupcia prerastá do vrstiev najvyššej šľachty a neobíde ani duchovných. Na pozadí chaosu rozmáhajúceho sa v rozvrátenom Anglicku, sa odvíja ľúbostný príbeh staviteľa lodí a normandskej šľachtičnej. Ich vzťah je centrom emotívneho aj brutálneho, no napriek tomu krásneho príbehu.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)

The Armour of Light, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Večer a ráno. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
15.09.2024 5 z 5

Ta doba byla hrozná jsem rád že jsem v té době nežil

PaníLenka
18.08.2024 4 z 5

Knížku jsem si šetřila, až budu mít víc času, když má tolik stránek - a pak ji zhltla za pár večerů…. Odložit se opravdu nedala, jak byla napínavá, jak si člověk celých těch x stran přál, aby už byli všichni padouši po zásluze potrestáni (a jak si říkal, kdyby to tak bylo i s některými i v dnešní době…),i když v podstatě bylo jasné, že ke spravedlivému trestu dojde. Nicméně méně černobílých charakterů a ubrání dost těžko uvěřitelné romantické linky by příběhu dodal punc dokonalosti. Ode mě za jednu malou hvězdičku dolů, ale už teď se těším na další díl série!

Vlaďkaa4
01.07.2024 5 z 5

Pan Follett to prostě umí......
Ovšem žít v té době muselo být opravdu peklo.

Nový monumentální příběh ze středověku od Kena Folletta

19.03.2021

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021

Kniha Večer a ráno v seznamech