Večeře Páně přehled

Večeře Páně
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151826/vecere-pane-151826.jpg 5 4 4

Fundovaná, prakticky pojatá kniha o jedné z křesťanských svátostí Významné biblické téma z pohledu zkušeného teologa a pastora. Nejde jen o biblický výklad, ale také o dopad do života církve. Autor řeší důležité otázky: Proč Ježíš Večeři Páně ustanovil? Je potřeba liturgie? Jaká je její úloha? Má se používat víno, či hroznová šťáva? Co se při Večeři Páně děje s chlebem a vínem? Kdo ji smí vysluhovat? Koho smíme odmítnout? Jak často se má slavit? Večeře Páně a děti. Přílohou knihy je návrh liturgie Večeře Páně (v češtině, slovenštině a angličtině). Předmluvu napsali Pavel Černý (emeritní předseda Rady CB) a Karel Řežábek (KS Plzeň).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Večeře Páně. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

KCSvitavy
26.06.2022 5 z 5

Na Danovi Drápalovi se mi líbí, že se nevyhýbá žádným tématům (včetně kontroverzních) a informace podává srozumitelně a s teologickou hloubkou a bohatými zkušenostmi, které za svoji pastorskou dráhu nasbíral. Kniha má přehlednou strukturu a rozebírá všechny zásadní okolnosti, které s Večeří Páně souvisí.
Kniha mi velmi mi pomohla při zpracování článku na toto téma, když jsem si sám potřeboval ujasnit skutečný obsah Večeře Páně.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Večeře Páně v seznamech

v Přečtených4x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x