Věčná noc přehled
Ross MacKenzie
Upadla v zapomnění, teď se však probouzí! Před tisíci lety ovládla království věčná noc. Jen díky čarodějkám, které ji zahnaly pod zem, žili pak lidé dlouhé roky v klidu. Teď je ale hrozba zpět. Vrchní čarodějka Hester ji chce vypustit, a získat tak neomezenou moc. Když třináctiletá Lara narazí v kanálech na záhadnou krabičku, netuší, že ji nález katapultuje přímo do středu nebezpečného dobrodružství. Zvládne čelit divoké magii, smrtelným nástrahám a podivnému muži, který nevrhá stín?... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Fragment (ČR)Originální název:
Evernight, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věčná noc. Přihlašte se a napište ho.
Knížka je rozsahově malá, tak to má vliv i na děj a jeho obsáhlost. Je spousta věcí, kterých se v ději dotkla a zůstalo to viset v minulosti pouze zmínkou. Ale naproti tomu musím říct, že cílová skupina je do 12 let a v tom případě je ten rozsah v pořádku. Pro děti, co jsou zvyklé číst to bude možná slabší, ale pro nějakého začínajícího čtenáře to bude hodně dobré.
Mně osobně se to moc líbilo, bylo to zajímavé, neotřelé a milé. Obálka je další úžasný bonus.
Jediné u čeho jsem váhala byl počet hvězdiček, ale vzhledem k cílové skupině jsem se rozhodla pro plný počet.
Moc se mi líbil příběh, nápady, obálka i spád. Kniha mi nejvíc připomněla Zlatý kompas, který je ovšem obsáhlejší a proto jsem se u něj také lépe napojila na hrdiny, tady je takových zvratů, postav, které zmizí během několika minut čtení a nejspíš nás má jejich ztráta bolet, ale na tyhle emoce tam není čas.
Co se týká násilí, ano, je ho tam víc, ale pořád mi to nepřijde tak hrozné (Kniha je myšlena pro děti od 12 let, a já v té době četla Malazskou knihu padlých a Cusslerovky...)
Knižní novinky (11. týden)
14.03.2021
„Knihy jsou mocná magie. Skrývá se v řádcích, ve slovech. Dobrý příběh v tobě zakoření, stane se tvou součástí a navždy tě změní.“
Kniha Věčná noc v seznamech
Prosím další knihy od tohoto autora! Kdyby toto byla nějaká sága, tak by klidně mohla konkurovat HP... Tolik skvělých a oroginální nápadu jsem dlouho nikde nečetla. Kanálnici? Naprosto boží nápad a kniha mě neskutečně bavila! Skvělý styl psaní, který hned vtáhne a celkově parádní příběh, který si zaslouží více pozornost. A jako bonus, nádherná obálka!