Anděl v pekle přehled
Barbara Cartland
Lady Ancella Winnová po smrti svého otce souhlasí, že bude dělat společnici ruské princezně Feodogrovně Vsevolovské.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1995 , Ivo ŽeleznýOriginální název:
An Angel in Hell, 1984
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anděl v pekle. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Anděl v pekle v seznamech
2009 | Srdce v sázce |
1992 | Sissi - Soukromý život Alžběty, císařovny rakouské |
2002 | Nádherná svatba |
2003 | Krása není všechno |
2020 | Bezcitný hrabě |
Příběh je docela průměrný, zápletka plytká. Lady Ancella se několik let stará o svého umírajícího otce a po jeho smrti zůstane bez prostředků. Díky rodinnému příteli lékaři se jí podaří získat místo u ruské kněžny v Monte Carlu. A v tomto místě je vidět původní rukopis autorky, který se mi na jejích knihách nejvíce líbí. Dozvídám se něco o historii Monte Carla, popisy míst, přírody jsou velmi barvité, realistické a především přesné. Často jsou to perličky, které zpestřují mé vlastní cestování po Evropě.
Pokud se vrátím k příběhu. Po příjezdu do Monte Carla potká Ancella samozřejmě Muže, láska na první pohled, čistý záblesk a naivní holka se nechává pobláznit, aby to nakonec skončilo happy endem. Mezitím se pohybuje věrná služebná, objeví se nějaká ta mrtvola a prohraje se hodně moc peněz v kasinu.