Podivné varování přehled

Podivné varování
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30982/bmid_podivne-varovani-CRx-30982.jpg 4 25 25

Věčná sbírka série

Camfield série

98. díl

Sedela, dcera generála Cravena, se velice těší na návrat svého druha z dětských let, markýze z Windleshamu, z napoleonských válek domů. Ten se však po návratu z Francie zdržuje v Londýně, kde jej okouzlila krásná mladá vdova Ester Hastingová. Sedelina stará chůva se dozví od své neteře, pracující pro lady Ester, že její paní, i když se ze všech sil snaží dohnat důvěřivého markýze k sňatku, jej podvádí s jeho dobrým přítelem. Sedela se snaží markýze před Ester ochránit, ale neví, jak to důvěryhodně provést. Proto se mu zjeví v přestrojení za ducha jeho sídla a vypoví mu jeho ústy, co o Ester zjistila. Markýz však její převlek odhalí, je rozhořčen její drzostí a schválně se rozhodne ihned požádat Ester o ruku. Přijíždí k ní nečekaně v noci, a v její ložnici vskutku nachází svého přítele…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

Warned by A Ghost, 1991

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podivné varování. Přihlašte se a napište ho.

Ála1968
21.04.2023 3 z 5

Celý příběh byl hrozně nudný.

modranka
15.03.2019 3 z 5

V príbehu bolo všetko tak ideálne, až to chvíľami bolo nudné. Meno *Sedela* - pre mňa ako Slovenku - v texte pôsobilo divne, stále som to čítala ako sloveso *sedela* - no, ale čo už. Text je pôvodne anglický, takže veľmi namietať nemôžem. Keďže mi v príbehu chýbal aký taký konflikt, dávam len 3*

MinaHawke
23.11.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila, příběh byl zajímavý. Nechybělo napětí, intriky ani romantika. Hlavní hrdinové byli sympatičtí, jen padouši nebyli potrestáni, což je škoda.

Kniha Podivné varování v seznamech