Věčné návraty přehled
Dagmar Štětinová
Kniha z členské knižnice nakladatelství Svoboda. Stovky barevných i černobílých fotografií, maleb, náčrtů a kreseb. Kniha, upravená formou "koláže" beletristických děl, o naší domovině v próze, ale částečně i v poezii.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věčné návraty. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Věčné návraty v seznamech
1982 | Věčné návraty |
1992 | Klášter božích panen |
1990 | České fialky |
2009 | Pražské pověsti, legendy a zkazky |
2005 | Babinský, strašný lesů pán |
Pohlazení na duši. Láska k domovu, rodnému kraji, návraty do dětství podtržené prózou i úryvky poezie, vyznání rodné Zemi, čerpání ze studánky lidových moudrostí, to všechno doplněné kresbami, fotografiemi a dřevoryty, prostě nádhera. Všechno vyznívá v hluboké pravdě, že i kdyby se lidem vedlo v pozdějších letech sebelépe, tím nejmilejším místem zůstane pro většinu domov dětských let. Já jsem šťastná, že mohu žít ve svém rodném domě a za celou tu dobu jsem nejen s ním, ale hlavně s půdou nerozlučně spjata. Celým svým srdcem se přikláním ke krajině, kde jsem se narodila a mám pocit bezpečí s lidmi, kteří tady odjakživa žijí, nic nepředstírají, nelžou si do očí a nepodvádějí se. A za to všechno děkuji.