Věčný král (2025) | Databáze knih

Věčný král
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/552541/bmid_vecny-kral.jpg 5 56 56

Věčná moře série

1. díl

Fae, sirény a piráti v romantasy na vlnách magie a vášně. Erik, zjizvený král Věčného království, celé roky nemyslel na nic jiného než na pomstu. Svou zášť namířil proti jedinému člověku – muži, který zabil jeho otce a Erika samotného uvěznil pod vlnami. Livia je milovaná princezna a o minulosti svých rodičů ví jen málo. Když však nechtěně zpřetrhá magická pouta, která chrání její svět, krutý král Věčnosti se rozhodne udělat z ní pěšáka ve své smrtící hře. Ona je nevinná, on nemilosrdný a odhodlaný získat to, co ztratil. Ať to stojí cokoli.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Fragment (CZ)

The Ever King, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věčný král. Přihlašte se a napište ho.

Viky27
včera 4 z 5

Tohle se četlo samo a už se nemůžu dočkat pokračování

WaspSalander
včera 5 z 5

Jestli se chcete nechat unášet na vlnách napětí a žhavosti, tak to přesně Věčný král splňuje.

Máme tu spoustu pirátů a hlavně temného krále pirátů Erika a jednu unesenou princeznu Livii. Chemie mezi nimi funguje na 200% .
Pirátská linka mě hrozně bavila a trochu mi připomněla moje oblíbené Piráty z Karibiku.

"Věnováno královnám, které milují úžasné a temné srdce zlosyna. Poznejte ho, neb je vášnivější než srdce hrdinovo."

NikyTaky
včera 3.5 z 5

(SPOILER) Na pirátskou fantasy jsem se šíleně těšila a vkládala do toho velké naděje, ale má to své ALE. Zamilovala jsem si prostředí, kam nás autorka vzala, já jako milovník pirátů jsem z toho byla odvařená. Loď, která umí plout pod hladinou? YES! Ale bohužel, to bylo celkem chabě popsáno, musela jsem se vracet v ději, jestli teda zrovna v té části pluli pod nebo nad hladinou. A vlastně takových částí, kdy jsem se vracela bylo víc.
Erik je strašně krutej král, ale vlastně není. Má svou unesenou princeznu a k té od mala tíhne. Bylo by to fajn, kdyby na ni byl aspon trochu nasranej a ne, že si padnou hned do náruče a jsou si souzeni. Další věc v ději je ta mince, Narza pak říká, ře ta mince neměla kouzelnou moc. Tak kde a z čeho ji Livie vzala? Co mi dost vadilo byla plochá konverzace mezi dvě hlavními protagonisty, protože jsem se ztrácela a občas nechápala, bylo to uplně mimo a absolutně to tam na danou situaci nesedělo. Co mě vyvedlo z míry nejvíc byla scéna, kdy si tam vyměnují názory Alek s Erikem a stojí tam Livie a neví, která mete, jelikož kluci se z kdysi znaj a všechno je jinak než se zdá.
Erika její lid nemučil, jak to Alek propálil, dokonce mu nabídli místo u jejich dvora, on zachánil Alekova otce, ale slibil jejímu otci, že se jednou pomstí. Tak za co se mstil, když ho nemučili a válku rozpoztal někdo jinej? Jeho otec na nej byl hnusnej a nechal ho zabit matku? WHAT? Byla jsem z toho tak zmatená a pořád listovala zpět jestli mi něco neuteklo, ale pak jsem zjistila, že této duologii předchází sedmi dílná série z tohoto světa a možná se tam něco o té válce píše, co by nás osvítilo. Netušim. Další věc co zazněla v komentářích a pobavila mě je, že je Livie panna, ale Erik ji tam statečně "zpracovává prsty" nejdřív jeden a pak dva a ..já nevim, třeba jsou pozemské fae pružnější než my :D ale dávno by po tomhle panna nebyla. Další věc je plochost toho jejich vztahu, znají se od dětí, což je dobrej materiál s čím pracovat, ale ne, je to tu jaksi zabitý, necítila jsem vůbec takový to šimrání a jiskření. Je škoda, že to nebylo víc zpracované a rozvedené.

Jinak musim říct, že Livie jako hlavní hrdinka je fajnová, není ufňukaná, je drzá a uštěpačná. Takový mám ráda. Kniha se mi celkem vzato líbila, dala bych ji i 4* ale vlastně mi těch informací a hluchých míst, která by se dala vyplnit, aby nebyla hluchá a plochá jako jejich vztah, přišlo tolik, že dvám 3,5*

Nelítostný lovec, Polapená a další knižní novinky (7. týden)

09.02.2025

Lesklá, Bábovky na konci světa a další knižní novinky (49. týden)

01.12.2024

Kniha Věčný král v seznamech