Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov přehled
Vanda Rozenbergová
Poviedky v tejto zbierke sú vtipné, smutné, ironické a niektoré doslova pritiahnuté za vlasy. Napriek tomu nie sú napísané sentimentálne či pateticky. Príbehy o láske, pochybnostiach, nevere a žiarlivosti, či o snoch, ktoré sa celkom obyčajne dokážu splniť, majú prekvapivé pointy a rozuzlenia, zaujmú rôzne typy čitateľov. Takých, ktorí sa radi pobavia nad bizarnými situáciami ukrývajúcimi sa za zdanlivou všednosťou. Aj takých, ktorí sa dokážu zamyslieť nad príbehmi o vzťahoch, problémoch a množstvom iných vecí s nimi súvisiacich. Poviedky zo zbierky "Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov" sa dajú prečítať veľmi rýchlo, ale s čitateľom zostávajú ešte veľmi dlho.... celý text
Povídky Literatura slovenská
Vydáno: 2011 , Inaque , PremediaOriginální název:
Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov. Přihlašte se a napište ho.
Mám veľmi rada poviedky, ak sú dobre napísané. A podľa mňa, napísať poviedku je ťažšie, ako román. V románe sa môže autor vykecať a objasniť veci na iks stranách. Ale v krátkej poviedke musí príbeh povedať na malom rozsahu a musí to byť uveriteľné, musí to čitateľa chytiť.
Čo sa týka tejto poviedkovej zbierky, najprv ma to vôbec nechytilo. Ale čím ďalej som čítala, tým viac ma to bavilo. Neviem, či som si len musela na autorkin štýl zvyknúť, alebo naozaj tie najlepšie poviedky dali na koniec . . . ale tie posledné boli naozaj 100-bodové!
Kniha Vedľajšie účinky chovu drobných hlodavcov v seznamech
2020 | Tři smrtky pluly do dáli |
2017 | Websterovci |
2012 | Moje more |
2017 | Muž z jamy a deti z lásky |
2015 | Slobodu bažantom |
dobré poviedky, čítajú sa naozaj rýchlo, ale rýchlo asi aj vyšumia z hlavy .. páčili sa mi poviedky Bohéma a posledná Choď