Vedma přehled

Vedma
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542293/bmid_vedma.jpg 4 427 427

Posledná úloha Flamelovcov. Ako sa skončí bitka o záchranu sveta? Vyvrcholenie obľúbenej fantasy série! Nicholasovi a Perenelle Flamelovcom zostáva už len jeden deň života a pred sebou majú poslednú úlohu – ubrániť San Francisco. Príšery z Alcatrazu totiž smerujú na mesto a ak ich nezastavia, zničia všetkých a všetko, čo im bude stáť v ceste. Sophie a Josh Newmanovci sa vrátili desaťtisíc rokov do minulosti do Danu Talis, kam nasledovali doktora Johna Deeho a Virginiu Darovú. A práve na tomto legendárnom ostrove sa začína a končí bitka o záchranu sveta. Na ostrove sa nachádzajú aj Scathach, Prometeus, Palamedes, Shakespeare, Saint-Germain a Jana z Arku. Nikto však netuší, na čiu stranu sa pridajú dvojčatá. Dnes sa skončí bitka o Danu Talis víťazstvom alebo prehrou. Budú legendárne dvojčatá stáť pri sebe alebo sa každý postaví na inú stranu – jeden bude chcieť svet zachrániť a druhý zničiť?... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 04.10.2024
Literatura světová Romány Fantasy
Bude vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Enchantress, 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vedma. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (53)

Aliet22
17.07.2024 5 z 5

Celou sérii jsem si zamilovala. Jen mě pak mrzelo, že na konci zůstalo spousta věcí nevyřčených. U některých postav jsem nepochopila, co se s nimi nakonec stalo a spousta osudů zůstala otevřená a nevysvětlená. Ale pohodové čtení pro fantasy čtenáře. Zajímavé bylo spojení slavných lidí z historie – ať už těch skutečných nebo (možná :D) smyšlených. A jedna z mála fantasy teen knížek, kde se hlavní postavy nezamilují nejenom do sebe (ehm...sourozenci), ale i do někoho jiného. To jsou pro mě body navíc.

Alaglesia
17.08.2023 3 z 5

Tak konečně jsem dočetla závěr. Byl velmi rozsáhlý s zdlouhavý. Upřímně přiznávám, že pasáže děje, který se odehrával na Alcatrazu jsem přeskakovala. Věnovala jsem se hlavně pasážím s Johnem a Sofií, protože mě zajímalo, jaký závěr autor pro dvojčata vymyslel. Jinak bych asi knihu ani nedočetla. Byl plná akčních scén, autor se snažil o dynamiku, ale marně. Bylo to celé vleklé, místy i zmatené. Autor se měl řídit heslem, že někdy je málo, více. Závěr se mi líbil. Myšlenka paralelních světů si myslím je pro mnohé komplikovaná. A myslím, že mnozí čtenáři odkládají ságu s otazníkem v mysli.
Přesto má tato série své místo ve fantasy světě. Akorát bych jí od dva díly zkrátila.


Taťka Hraboš
23.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Ani závěrečný díl série mě nepřesvědčil. Autorovi se nedá upřít, že jeho vyprávění je plné překvapivých zvratů, vlastně naprosto nepředvídatelné (to platí i o některých postavách), což možná velká část čtenářů vnímá jako pozitivum. Já osobně ale dávám přednost knihám, ve kterých děj nabízí řadu – více či méně pravděpodobných – možností, jak se bude dále vyvíjet, aby si čtenář mohl před pokračováním v četbě pěkně lámat hlavu. Zcela nepředvídatelné psaní tuhle možnost úplně vylučuje a mně osobně aspoň zčásti bere motivaci v četbě pokračovat. V tomhle případě se mi navíc neustále vtírá myšlenka, zda vůbec si autor celou sérii dopředu promyslel, nebo ji i v těch základních bodech domýšlel (bohužel nijak zvlášť pečlivě a logicky) až v průběhu tvorby (třeba vyústění Joshovy linie příběhu jsem prostě nepochopil). A ani to závěrečné sebeobětování téměř všech starobylých bytostí na straně dobra ve prospěch lidstva na mě žádný velký dojem neudělalo.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vedma v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených793x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených40x
v Knihotéce285x
v Chystám se číst184x
v Chci si koupit70x
v dalších seznamech4x