Vědomí podvědomí přehled
Leonard Mlodinow
Podtitul: Jak naše podvědomí ovládá naše chování Podobně jako ve své předchozí knize Život je jen náhoda se Leonard Mlodinow věnuje opět fenoménům, které známe ze své každodenní zkušenosti, ale nemáme je tak docela ve své moci. Hlavním objektem jeho zájmu je lidský mozek – zabývá se jeho stavbou, vývojem, funkcemi, které plní jednotlivé jeho části, a především tím, jak mozek zpracovává smyslové podněty a reaguje na ně. Svou knihu Mlodinow věnuje především nevědomým pochodům, které v lidské psychice probíhají, tomu, jak ovlivňují naše vnímání, uvažování, jednání a rozhodování. Ukazuje mimo jiné, jak nás dokážou klamat naše vlastní smysly a že automatické či neuvědomované procesy v mozku jsou mnohem častější, než si myslíme.... celý text
Literatura naučná Psychologie a pedagogika Přírodní vědy
Vydáno: 2013 , Argo , DokořánOriginální název:
Subliminal, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vědomí podvědomí. Přihlašte se a napište ho.
Výborná kniha ze svého oboru, četla se téměř sama. Myslím si, že autor mohl podrobněji popisovat obzvlášť některá opravdu zajímavá témata, také se přidávám k těm, kterým kniha připadá neúplná.
Takhle si přesně představuji, jak se má psát populárně naučná beletrie. Vědomí podvědomí je výborná kniha o každém z nás.
Kniha Vědomí podvědomí v seznamech
psychologie biologie podvědomí mozek biologie člověka nevědomí
2011 | Velkolepý plán |
2013 | Vědomí podvědomí |
2009 | Život je jen náhoda |
2007 | Feynmanova duha |
2007 | Eukleidovo okno: Příběh geometrie od rovnoběžek k hyperprostoru |
poutavý výklad i pro naprostého laika, četl jsem s velkým zaujetím, doporučuju