Velcí umělci: Jejich život a dílo přehled
kolektiv autorů , Andrew Graham-Dixon
Tato nádherná obrazová publikace je oslavou více než 80 velkých umělců od rané renesance po současnost, jejichž osobnost a dílo se nesmazatelným písmem zapsaly do dějin výtvarného umění. Medailonky věnované jednotlivým umělcům nabízejí fascinující příběhy jejich života a skrze ikonická díla představují jejich tvůrčí usilování, vizionářství i unikátní techniky.... celý text
Literatura naučná Biografie a memoáry Umění
Vydáno: 2018 , Universum (ČR)Originální název:
Artists: their lives and work
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velcí umělci: Jejich život a dílo. Přihlašte se a napište ho.
Listopadové knižní novinky (5. - 11.11.)
05.11.2018
Kniha Velcí umělci: Jejich život a dílo v seznamech
Další z krásných knih, které mne nadchly. Je podstatně obsažnější než například přehledná publikace Slavné obrazy a poskytuje k jednotlivým malířům poměrně dostatek informací. Autoři se více věnují i vývoji jejich tvorby a uvádějí více jejich děl.
Kniha je členěna podle časových období tvorby jednotlivých umělců, a tak začíná Giottem (jak jinak) kapitolou Před rokem 1500 a pak pokračuje následujícími stoletími až po současnost. Publikace je doplněna Rejstříkem uměleckých děl a obecným rejstříkem.
Krásná kniha, které tleskám a jsem moc ráda, že se jí mohu kdykoli kochat. Doporučuji.