Velekněz přehled
Timothy Leary
Learyho průkopnická a provokativní kniha, která podrobně zaznamenává a komentuje dobré a špatné tripy s LSD, jak je zažily vůdčí osobnosti 60. let. Záznamy skupinových tripů a dalších událostí spjatých se začátky psychedelického hnutí na zač. 60. let v USA, jejichž protagonisty byli mj. Aldous Huxley, Robert G. Wasson, Allen Ginsberg, Arthur Koestler, Ram Dass, William Burroughs a další.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velekněz. Přihlašte se a napište ho.
vynikající dílo psychedelického krále popisující skupinové pokusy s LSD a jinýma halucinogeny
Je to opravdu průkopník LSD
Celá tehdejší generace byla jiná- myslím, že nikdo v našich končinách nemůže říct že ví jaké to bylo. Beatnici ovlivnění Allanem Ginsbergem a podobně smýšlející autoři zasobovali hippies kulturou, která šla přesně proti proudu..
Pro mne bylo LSD fajn zkušenost mého dospívání a k tomu určitě Timothy Leary přispěl. Jsem upřímný a proto dodávám,myslím, že je štěstí, že u nás není moc známý Schulgin a jeho Pikhal to by byl asi průšvih:-)))
Kniha Velekněz v seznamech
1996 | Záblesky paměti |
2000 | Psychedelie / Trilogie o halucinogenech |
1997 | Politika extáze |
2003 | Velekněz |
1997 | Chaos a kyberkultura |
Celkem zklamání. Očekával jsem vědečtější přístup, i když autor vysvětluje, že sterilní vědecký přístup k výzkumu účinků psychidelik hned z počátku zavrhnul. Popisy některých tripů jsou zbytečně zdlouhavé a nic neříkající. Nakonec autor přišel k závěru, který jsem očekával. "Zapnout" lidi těmito látkami se podaří jen na nějaký omezený čas. Následně však člověk musí řešit praktické problémy života, které jej odvedou od změny svého myšlenkového nastavení.