Velká cesta – čtení o dráze olomoucko-pražské přehled
Josef Hons
Velká cesta Josefa Honse poutavým způsobem přibližuje okolnosti vzniku rakouských železnic, vítězství myšlenky státních drah, přípravy spojení Vídně s Prahou, ale především se podrobně věnuje stavbě železnice z Olomouce do Prahy, velkým oslavám jejího spuštění i prvním dnům všedního provozu. Kniha je vybavena množstvím dobových obrázků, map, dokumentů a obsáhlým ilustrovaným průvodcem celou tratí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká cesta – čtení o dráze olomoucko-pražské. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Velká cesta – čtení o dráze olomoucko-pražské v seznamech
1958 | Zelená, nasedat! |
1985 | Horské dráhy světa |
1978 | Velké železnice světa (Džunglí a tajgou) |
1969 | Souboj s prérií |
1963 | Nikdo nejde sám |
No, dalo to opravdu zabrat. Formát je veliký a fotografií není mnoho, spousta textu je ve znamení suchých informací, ale jako celek velmi hodnotných. Nedovedu si představit, kolik práce muselo dát sestavit takovou knihu, opravdu obdivuhodné dílo a obdivuhodném díle. Jelikož tato trať z Hané do Prahy spojuje mé dva domovy, tak se pro mne stala tato kniha během čtení srdeční záležitostí. Doporučuji všem šotoušům se vztahem k historii :)