Velká chyba přehled
Maria Adolfsson
Doggerland série
1. díl >
Festival ústřic je na ostrově Heimö, největším kusu země v souostroví Doggerland ležícím mezi Velkou Británií a Skandinávií, vždy velká událost. Když se však inspektorka Karen Eikenová Hornbyová ráno po slavnosti probudí s ohromnou kocovinou, a navíc leží v hotelové posteli vedle svého šéfa, nemá radost ani z jednoho. Ke všemu její kolegové najdou to ráno zavražděnou ženu, která není jen tak někdo – brutálně ubitá oběť je šéfova bývalá manželka. Vyšetřování případu se notně komplikuje. Navíc se zdá, že svou roli možná sehrály i staré záležitosti až ze 70. let, kdy se na ostrov přistěhovalo několik rodin, které na jednom statku na samotě založily malou komunitu... Krimi román z fiktivního skandinávského souostroví se svéráznou policejní inspektorkou v hlavní roli.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2020 , ArgoOriginální název:
Felsteg, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká chyba. Přihlašte se a napište ho.
Ze začátku jsem si říkala, musí tam být tolik názvů švédských vesnic a míst, kde se příběh odehrává? Navíc, když se jedná o vymyšlené souostroví, jakoby nestačila ta severská jména. Ale jak jsem se dostávala ve čtení dál a dál, přestalo mi to vadit. Víc než pátrání je v knize více osobních příběhů, ale to nijak knize na napětí neubírá.
Když jsem zjistil, že se děj odehrává na vymyšleným souostroví (dost velkým na to, aby to byl samostatnej stát), otrávilo mě. U detektivky mi to přišlo zvlášť debilní.
Když jsem to dočetl, hned jsem si šel objednat 2. a 3. díl. Víc asi psát nemusím. :)
Knižní novinky (13. týden)
24.03.2019
Kniha Velká chyba v seznamech
detektivní a krimi romány ostrovy švédská literatura pátrání v minulosti švédské detektivky thrillery pro ženy
2019 | Velká chyba |
2020 | Přichází bouře |
2022 | Mezi ďáblem a mořem |
Těžko jsem se začítala... jednak ze začátku ty zdlouhavé popisy, o kterých se píše i v některých komentářích, a druhak taková nešťastná věc... Kamarádka, která četla knihu přede mnou, se podřekla a mně docela dlouho rezonoval v hlavě vrah. Nemohla jsem se toho zbavit. Vzala jsem si jinou knihu a když jsem se pak k Velké chybě vrátila, už to byla paráda. Kdybych nevěděla, kdo vraždil, určitě bych na to nepřišla.
I s tím řekla bych hendikepem se mi kniha libila, bylo to napínavé i tak, dobře se to četlo. Až do toho thrillerového finále jsem chtěla dát plný počet...