Veľká Matka přehled
Mina Hantabál
Byť kňažkou v chráme boha Poseidóna, zúčastňovať sa tajomných rituálov, poslušne plniť vyššie príkazy – taký osud je pripravený pre Madeilu, hlavnú hrdinku historického románu zobrazujúceho lesk aj biedu života v starovekom Grécku. Je to však skutočne budúcnosť, po akej môže dievča túžiť? Po akte zasvätenia sa Madeila nevedomky zamotáva do siete intríg, ktorými sa chce jej matka, krutá žena bažiaca po moci a majetku, dostať až na kráľovský trón. Tá sa vo svojich ambicióznych plánoch nezastaví pred ničím, a ak to bude potrebné, na vykonanie tých najhanebnejších úloh bez váhania využije aj svoju vlastnú dcéru.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veľká Matka. Přihlašte se a napište ho.
#velkamatka @autor_mina_hantabal
Príbeh sa odohráva v starom Grécku a tak si pripomenieme zopár bohov ako Poseidon, Herodes, Dius a iný.
Skvelo zapadli do rozhovorov a autorka využila ich význam.
Do príbehu mi chvíľu trvalo kým som sa začítala a tiež začala chápať súvislosti. Čítala som o živote Madeili, čo s kým a ako to všetko začínalo, ale nedávalo mi to zmysel. Až po čase bola staršia a jej Veľká Matka stále ťahala za nitky. Madeila bola neskúsená, nevedela čo ju čaká a na čo ju pripravuje.
Keď nastal rituál kňažiek pre Poseidóna ani som nedýchala. Toľko zvrhlosti a ešte mali pociťovať úctu a dobreže nie klaňať sa. Od vtedy sa mi čítalo lepšie a začala som si spájať kto je s kým a v akom vzťahu.
Celý príbeh je vedený z pohľadu Madeili až na jednu časť o Quintusovi, ktorá bola dlhá, ale ešte viac mi otvorila oči aká je Veľká Matka zmija a ako to má premyslené. Mala som nutkanie ju aj obdivovať ako myslela dopredu a mala som chuť vzívať aj ja všetkých možných bohov, aby dobro zvíťazilo.
To ale nie je všetko, pretože autorka musela na čitateľov nachystať zvrat a musela som už dočítať do konca. Túžim po pokračovaní a verím, že autorka nesklame a o Madeile a Quintusovi budeme ešte počuť.
Ďakujem autorke za dôveru.
4,5
#podporujemeslovenskychautorov #matka #ateny #knazky
Kniha Veľká Matka v seznamech
Kniha zatím není zařazena v žádném seznamu (Přečtené knihy, Právě čtené,...)
#velkamatka @autor_mina_hantabal
Skvelo zapadli do rozhovorov a autorka využila ich význam.
Ďakujem autorke za dôveru.
4,5
#podporujemeslovenskychautorov #matka #ateny #knazky