Velká smůla trpaslíka Smůly přehled
Iva Gecková
V Pohádkovém lese nedaleko Trpasličích skal žije jeden moc hodný a milý trpaslík. Ale všechno na něj padá, vytéká, kape. Kde je to možné, tam si zlomí nohu, nos nebo ruku, všechno převrhne, rozlije nebo rozbije… Aby taky ne, jmenuje se totiž Smůla! Karkulka Červená se však rozhodne, že Smůlu té jeho smůly smůlovaté jednou provždy zbaví. Podaří se jí to? A jak do jejího plánu zapadá vzteklý tchoř Šuplík? To vše se dozvíte, když se začtete do dalšího veselého příběhu z Pohádkového lesa.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká smůla trpaslíka Smůly. Přihlašte se a napište ho.
Knížka mě zaujala milými ilustracemi a ani text mi nepřišel špatný. Jazykově hodnotím kladně, byť místy bych si to spíše dokázala představit jako film (podle popisků a vývoje událostí). Trochu mě zklamal příběh. Ten sice plyne od začátku do konce, ale jednotlivé epizody (Perníková chaloupka, setkání s vílou, zmínka o panu Vlkovi) nemají s hlavním dějem příběhu nic společného (je vlastně jedno, jestli by vílu potkali dříve nebo později, protože na jejich putování nemá to setkání žádný vliv). Takže, obrázky hezké, podruhé číst nepotřebuji a s klidem bych ji poslala dál.
Pěkný příběh o trpaslíkovi, kterému se smůla lepí na paty. Karkulka Červená se ale rozhodně, že ho prokletí zbaví...
Kniha má spoustu krásných ilustrací, pestrobarevné stránky a příběh členěný do kapitol. Ideální pro předškoláky a školáky.
Knižní novinky (9. týden)
23.02.2020
Kniha Velká smůla trpaslíka Smůly v seznamech
2020 | Liška Šiška ve školce |
2019 | Kamarádi ze záhrobí |
2018 | Florentýna a kouzelná kniha |
2018 | Čertí babička |
2020 | Liška Šiška u doktora |
Přiznám se, že mě příběh moc nezaujal. Jeden komentář tu zmiňuje, že je potřeba si přečíst i díl, který tomuto předchází, možná to byl ten důvod.
Kniha se mi necetla dobře, vadilo mi, jakým dialektem je psaná babička, ja to tedy tak nepredcitala. Díl s tchořem byl vtipny, ale jinak celkově slabší, ilustrace pěkné.