Velké bitvy slavných vojevůdců přehled
Anthony Livesey
Slavné osobnosti od Alexandra Velikého po Moše Dajana.
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 1996 , Slovart (ČR)Originální název:
Battles of the greatcommanders, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké bitvy slavných vojevůdců. Přihlašte se a napište ho.
Fantastická knižka. Jedna z prvých čo som ako malé decko furt listoval a čítal som ju a zbožňoval až do dospelosti :).
Alexander, Džingischán, Napoleon, Lee, Rommel... Ku každému krátky životopis, charakteristika, obraz a potom detailný popis jednej z ich bitiek spolu s mapkami, opismy niektorých kľúčových zbraní apod..
Napoleonovi dali netradične Wagram čo je originálne. Rommelovi Ghazalu a Leemu zas Chancelorsville. A ako správni fanúšikovia vojnových dejín sa ešte nijak neostychali Leeho a Rommela opísať ako hrdinov :).
Úžasný bol aj Jamašita a aj málo známy britský generál Slim. Každá bitka otvára úplne celú kapitolu ktorá človeka záujme a pritiahne ho k dejinám.
A krásne obrázky. Určite doporucujem. Najmä pre mladých čo sa iba začínajú zaújmať o vojenské dejiny.Otvorí im to nove obzory a budú sa zaujmat už o jednotlivé postavy viac (ako ja :).
Kniha Velké bitvy slavných vojevůdců v seznamech
Napoleon Bonaparte, císař, 1769–1821 bitvy Alexandr Veliký vojenská taktika Čingischán, asi 1162–1227
Skrýt reklamy
Ako drobnú výhradu možno dodám, že chýbajú námorné či špeci letecké boje - knižka je najmä o pozemnej vojne. Možno iba vylodenie pri Inčchone je tak na pomedzí.