Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka přehled

Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538136/bmid_velke-knizni-dobrodruzstvi-aneb-jak-663cf78a2ff26.jpg 5 8 8

Zajímá vás, jak vzniká knížka? Komu všemu musí projít rukama, než se dostane ke čtenářům? Autorka Stéphanie Vernetová zná knižní provoz velmi dobře a ve své naučné knize vás vezme na fascinující výpravu. Nahlédnete do pracovny spisovatele, kanceláře odpovědné redaktorky, ateliéru ilustrátorky, přes rameno nakouknete do počítače grafika a zúčastníte se i schůzky obchodních zástupců nakladatelství. A dokonce vás tiskaři pustí mezi stroje v tiskárně. Tím to ale zdaleka nekončí. Vytištěná knížka směřuje do knihkupectví, kde se knihkupec postará o to, aby si našla cestu ke čtenářům. Podobně důležitou roli sehrává v knihovně i knihovník. A zároveň už svůj recenzní výtisk čte literární kritička a chystá si ostré pero k napsání recenze. A to už je všechno, ne? V žádném případě! Žádná knížka by totiž neexistovala, kdyby nebyli… čtenáři! Jako poděkování za to, že jste, jsme pro vás připravili tohoto průvodce po knižním světě. Dostanete se s ním tam, kam se exkurze pořádají jen málokdy.... celý text

Literatura naučná O literatuře Pro děti a mládež
Vydáno: , Host

Grande aventure du livre

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka. Přihlašte se a napište ho.

muchomurka
08.11.2024 4 z 5

Já osobně bych brala trošku podrobnější knížku s více informacemi. Ale i tak to bylo velmi zajímavé. Jen tedy nevím, kdo volí ilustrace a grafiku, ale tohle není zrovna hezké na koukání. A můžu říct, že kdybych si knihu nepůjčila já, tak Bambulka po ní nesáhne, protože se jí vizuálně nelíbila. A to i já si ji půjčila, protože jsem o ní slyšela, nevím, jestli by mě také obálka neodradila.

Mojepočteníčko
20.07.2024 5 z 5

Velké knižní dobrodružství je takovou knížkou o knížkách. A já jsem moc ráda, že jsem se s ní, jako budoucí navrátilec k učitelství, mohla seznámit :)

Na vzniku knihy se podílí nemalý počet lidí. Vše začíná nápadem autora, pokračuje procesem vznikání a končí momentem, kdy se dostává do rukou nám, čtenářům.

Druhy vazeb, písma i papíru.
Pojmy jako autor, redaktor, ilustrátor, grafik nebo tiskař. A spousta dalších.
Informace o distribuci a vhled do marketingu.
Knihkupec, knihkupectví, knihovník a knihovny. Tím však tahle jízda zdaleka nekončí.

Knížka je překrásně graficky zpracovaná, přehledná a já ji hodlám dětem předložit do posledního písmenka :).

ivetdos
11.07.2024 5 z 5

Když jsem spatřila tuhle knihu na stránkách nakladatelství Host, věděla jsem, že si ji určitě budu chtít přečíst, přestože jde o knihu určenou dětem. Protože jde o knihy! Tahle rozměrově prostornější publikace tedy rozhodně není jen pro děti. Najdete tu plno informací z prostředí knih, o kterých jste už nejspíš slyšeli (zvlášť pokud jste knižní závisláci stejně jako já :-)), ale taky plno zajímavostí z knižního světa, které jste určitě nevěděli. Kromě toho je moc krásně graficky zpracovaná, nejvíc oceňuju ty detaily, se kterými si autorka (později překladatelský tým) vyhrála. Je sice útlá, takže ji celkem rychle přečtete, ale za mě určitě stojí za to ji mít ve své knihovně :-)

Kniha Velké knižní dobrodružství aneb Jak se dělá knížka v seznamech

Autorovy knížky

Stéphanie Vernet