Vesmír přehled
Stuart Clark
Velké otázky série
Kniha se pokouší zodpovědět otázky o divech vesmíru, které lidi často napadají. Hovoří se v ní o záhadných objektech, jakými jsou kvazary a pulzary, i o pokročilém výzkumu blízkých planet – Marsu a Jupiteru. Jedna kapitola se věnuje nebeským „celebritám“, které si i po letech uchovávají svou tajuplnost, černým dírám. Na některé otázky už existuje definitivní odpověď, u některých je na dosah. Jsou ale i takové, u nichž náznak řešení zatím nevidíme. Každá z nich nám ale dovolí poddat se zvláštnímu kouzlu, které v sobě nese přemítání o vesmíru. ... celý text
Literatura naučná Věda
Vydáno: 2013 , Universum (ČR)Originální název:
Big Questions: Universe, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmír. Přihlašte se a napište ho.
Fascinující kniha o vesmíru, která problematikou provází od jeho počátku až do zániku. Je psána poutavou formou, takže i ty obtížnější pasáže, kde jsem se v teorii trochu ztrácel, mě neodradily a dočetl jsem knihu až do konce. Doporučuji každému, koho vesmír alespoň trochu zajímá.
Kniha Vesmír v seznamech
2017 | Neznámý vesmír v 10 kapitolách |
2017 | Hledání druhé Země |
2013 | Vesmír |
1997 | Hubblův dalekohled |
Super knížka, ideální ať už pro úplného laika, nebo někoho, kdo si chce oživit své dosavadní znalosti o vesmíru.
Prim tu hraje přehlednost a hlavně přehledné řazení kapitol, takže doporučuji každému, kdo na přehlednosti lpí.