Velké problémy v malém Vietnamu přehled
František Kotleta (p)
Tomáš Kosek série
Tomáš Kosek má problém. Velký problém. Někdo unesl dceru českého premiéra a stopy vedou k prastaré sektě, která to s magií myslí nejen smrtelně vážně, ale hlavně s ní opravdu umí zacházet. Navíc se pohádal se svou holkou a ta se vrátila zpět k prostituci. Prahou se k tomu všemu toulají démoni z vietnamských legend, čínští zabijáci a bisexuální agentky Litevské tajné služby. Tedy ta je jenom jedna, ale stejně je s ní potíž. Mohlo by to být ještě horší? Jistě, ještě je tu to proroctví o konci světa. Jak jinak? Vždycky je tu nějaké proroctví. Jenže tohle, zdá se, není úplně vycucané z prstu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké problémy v malém Vietnamu. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) "„Já… s holkou… ještě nikdy“, snažila se jakoby protestovat Klára Chlumská, ale v tu chvíli jí Eliška vrazila svůj jazyk hluboko do její dírky." Úroveň psaní sexu jak ve fanfikcích od 13letých holek na Woddpadu. Samozřejmě obligátní švédská čtyřka na konec, a "sexuální magie". Nepomáhá, že bojové sekce jsou strašně nudné a místo, aby démoni byli zpracováni nějak zajímavě, tak se chovají jako tupá horda zombíků.
Příběh se mi líbil víc, než v minulé knize. Jeden příběh (oproti víc povídkám) fajn, děj docela gradoval, líbil se mi i použitý místopis Prahy. Scény s litevskou agentkou, Klárou Chlumskou i Dominikou fajn :)
Žebříček nejprodávanějších eknih v srpnu 2016
06.09.2016
Žebříček nejprodávanějších eknih v červenci 2016
16.08.2016
Kniha Velké problémy v malém Vietnamu v seznamech
v Přečtených | 1 227x |
sex detektivní a krimi romány fantasy romány
2016 | Spad |
2014 | Příliš dlouhá swingers party |
2010 | Hustej nářez |
2017 | Poločas rozpadu |
2020 | Operace Thümmel |
Špatný to nebylo. Ale po první knize se vrací můj problém s tím, že mi od Kotlety nesedí delší příběhy. Příliš moc vaty, krve... a taky sexu. Jako by se Kotleta snažil vykompenzovat, že se tohoto tématu jiní autoři mnohdy štítí. Přitom se mi líbí, že nad sexem zároveň přemýšlí i jakožto nad prostředkem k posunu děje... ale občas prostě ne. A občas ho využívá vysloveně bizarně. Možná je v tom nějaká myšlenka, co mi uniká. Ale v jednu chvíli jsem si říkal, že kdyby hlavní postavy vyskočily z letadla s padákem, nejspíš by si to ve vzduchu rozdaly čistě pro zkrácení chvíle. Jinak klasický Kotletovský power fantasy... fantasy... Pamatuju si, že ze začátku mě štval Kosek, protože mi přišel jako trouba, ale pak myslím docela zmoudřel a začal mít dobrý nápady. I tak mi ale jakožto protagonista není zrovna nejsympatičtější.