Velký oheň přehled
Barbara Veit
Kniha vypráví o životě na farmě v krásné, ale drsné australské přírodě a především o vzájemných vztazích mezi jejími obyvateli. Josef pochází z rodiny přistěhovalců, ovšem o svých prarodičích toho moc neví, zvlášť o babičce z otcovy strany se ze záhadného důvodu nikdy nemluvilo. S otcem si Josef nerozumí, také nechápe, proč tolik nenávidí koně, když on sám je miluje.... celý text
Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2001 , Albatros (ČR)Originální název:
Das grosse Feuer, 1997
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký oheň. Přihlašte se a napište ho.
Patnáctiletý Josef žije s otcem, matkou a mladší sestrou na farmě kdesi v Austrálii. Josef miluje zvířata, hlavně koně, ovšem otec jeho zájem nevidí rád a panuje mezi nimi kvůli tomu neustálé napětí. Chlapec tuší, že za otcovou nenávistí ke koním je nějaké trauma z dětství, netroufá se však zeptat. Teprve velký požár buše a strach o syna oba sblíží. Pěkná dětská knížka.
Kniha Velký oheň v seznamech
Austrálie koně příroda rodinné vztahy přistěhovalci, imigranti dětská dobrodružství
2002 | Šepot koní - Nejkrásnější příběhy o koních |
2001 | Velký oheň |
1999 | Zajíc Janek |
2000 | Vrabčák Pepík |
Příběh 15letého chlapce žijícího s rodinou v Austrálii..........miluje koně a hledá si cestu k otci, který skrývá tajemství........sblíží se až ve chvíli, kdy vypukne obrovský požár..........přečteno v rámci Dětské výzvy