Velký průšvih přehled
Sabina Huřťáková
Vždycky, když Honza s Pavlou přišli někam do společnosti a někdo se jich ptal, kdy si pořídí ještě jedno společné dítě, Honza hlásil, že tohle úplně stačí. Dohromady mají čtyři děti, které jim dokážou dát pořádně zabrat. Byl pevně rozhodnutý, stejně jako Pavla. Další dítě mít prostě nebudou. Nikdy. Ani náhodou! A teď je najednou tady. Těhotenský test. Pozitivní. Velký, VELKÝ průšvih!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký průšvih. Přihlašte se a napište ho.
Román VELKÝ PRŮŠVIH je volným pokračováním SEZNAMKY, kterou jsem v minulosti četl. Knihu lze přečíst samostatně, ale podle mě je lepší si knihy přečíst postupně. Myslím si, že pokud se vám líbila Seznamka, bude se vám líbit také Velký průšvih, protože se to veze na stejné vlně. Jedná se o román pro ženy.
Hlavní postavou je PAVLA, která má 2 děti – Marečka (6 let) a Martínka (9 let). Pavla pracuje v pojišťovně na volné noze. Ráda čte knihy. Pavla se seznámí s HONZOU, který má rovněž 2 děti, holky. Honza pracuje ve stavebnictví. Dohodli se na tom, že další děti už rozhodně chtít nebudou, jenže došlo k tomu, že Pavla zjistila, že je těhotná! Jak se to bude dále vyvíjet se už dočtete v tomto románu.
Žádný partnerský vztah není zalitý sluncem a v každém vztahu může občas dojít k průtrži mračen a záleží na partnerech, jak dané problémy vyřeší. Honza odkládá problémy, které je nutné řešit okamžitě a v některých situacích nejednal rázně, tak jak by rozhodně měl. Každý člověk má přednosti, ale také nedostatky, na kterých může pracovat. Ve vztahu je proto určitě důležitá komunikace, a pokud se nám něco nelíbí, měli bychom to partnerovi říci přímo do očí, aby bylo jasno.
Je to příběh ze života a myslím si, že autorka hodně dala sama ze sebe. Na počátku knihy je uvedeno, že román je fikce, i když z velké části inspirovaný skutečnými životy. Všechny postavy i některá místa v příběhu jsou fantazií autorky.
V románu nalezneme úsměvné situace, ale také vypjaté okamžiky. Nalezneme zde také erotiku. Příběh působil uvěřitelně. Jsou zde vylíčeny situace, které můžou nastat, když se dají dohromady lidé, kteří jsou rozvedeni a ze svých minulých vztahů mají děti.
Kniha má pěknou obálku.
Opět bavilo, dala jsem ji za nedělní odpoledne. A brala bych i další pokračování, s velkou rodinou bude určitě o zážitky postaráno.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Velký průšvih v seznamech
2019 | Prokletí Schwartzovy vily |
2015 | Gutta z Bubnu |
2020 | Žena tří mužů |
2020 | Tajemství hradních zdí |
2021 | Tajemství prachu a krve |
Nějak se mi nelíbil styl psaní. Příběh hezký,ale takové bez jiskry.