Velký rekonstruktér přehled
Ludvík Souček
Ve sbírce Velký rekonstruktér vyšel román Pevnost bílých mravenců a několik již publikovaných i dosud nepublikovaných povídek. Obsah: Pevnost bílých mravenců -- Zrození proroka -- Čertík Mefisto Andělské poslání -- ...dej, ať se tě bojíme... -- Velký rekonstruktér -- Velice zdařilý koktajl -- Vítězství a naplnění osudu dobrého krále Macbetha v provedení divadelního souboru špitálu v Charentonu za vedení pana Sada roku 1808 -- Prouklovi kočkeni ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velký rekonstruktér. Přihlašte se a napište ho.
Díky šťastné náhodě se mi do rukou dostala další sbírka povídek Ludvíka Součka, jehož vědeckofantastickou a záhadologickou tvorbu jsem se rozhodl celou přečíst. Z tohoto souboru mě nejvíce zaujaly povídky Pevnost bílých mravenců a Prouklovi kočkeni. A na poličce už na mě čeká povídková sbírka Hippokratův slib.
Jak to, že mě při mé spotřebě SF dosud míjel pan Souček? Vtipností se může rovnat s dalším klasikem Ondřejem Neffem a neopakovatelnými nápady asi jen sám sobě. Lámala jsem se u každé povídky hrozně moc! Jeho obliba náboženských a historických témat snoubených s mimozemšťany je moje krevní skupina. A Broučci? Tak to mě zabilo :-D! Pět hvězdiček nedávám jen kvůli první novele, protože africké prostředí není můj šálek čaje, i když námět byl opět zajímavý. Ale jednoduše doporučuji!
Kniha Velký rekonstruktér v seznamech
1980 | Tušení souvislosti |
1964 | Cesta slepých ptáků |
1983 | Bohové Atlantidy |
1970 | Případ jantarové komnaty |
Některé povídky byly dobré, ale jiné byly o ničem, nepochopil jsem je. Celkově to je tedy takový průměr. Už jsem od Součka četl lepší knihy.