Tiché dívky přehled

Tiché dívky https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295711/bmid_tiche-divky-yTb-295711.jpg 4 480 480

Vermontský cyklus série

< 2. díl >

Provokativní, ambiciózní a nezapomenutelný příběh si zamilují čtenáři Iana Rankina, Joa Nesbøho a Grega Ilese. Frank Rath si myslel, že když odevzdal odznak detektiva, vraždami už se nebude muset zabývat. Stal se soukromým vyšetřovatelem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává dceru. Pak se ale u silnice najde opuštěné auto a zdá se, že nádherná mladá dívka, která ho vlastnila, zmizela beze stopy. Vyšetřování Rathovi odhalí ty nejtemnější stránky lidské duše. Mladé ženy s tajemstvím mizejí jedna za druhou, Ratha trápí jeho násilná a bolestná minulost a znovu zjišťuje, že zlo číhá všude, i v těch nejmenších, zdánlivě idylických městečkách — a nikdo není v bezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

The Silent Girls , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tiché dívky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

HŠ
07.01.2023 2 z 5

Prvních 200 stran nic. Pak něco, co nebylo vůbec napínavé. Děj se snažil být radoby opředen nějakým tajemstvím, kdy to vždy Rathovi unikalo. Ale co mu unikalo se čtenář málokdy dozví. Jako detektiv v moderním světě hodně zklamal, byla to vykradačka jiných detektivek. Spoiler: Ale je dobré, jak Rath fungoval pořezaný, s proraženou lebkou, omrzlými prsty a ztrátou krve, prostě borec :D

Tupoun
07.01.2023 3 z 5

Neuvěřitelné! Jako by tento díl napsal někdo úplně jiný. Kniha nenavazuje vývojově na předchozí díl, autor nechává na čtenáři, aby pochopil, co vše se změnilo. Na scéně zůstávají víceméně detektivové Rath a Testová a v knize už se konečně neřeší soukromá domácí hysterie Testové a vzájemné soupeření těchto dvou postav. Od prvních stránek je děj akčnější, drsnější. Zůstávají nedostatky z dílu prvního, především neučesaný, přeskakující děj, avšak nikoliv retrospektivně, ale spíše zmateně. Třeba, že vlastně do role soukromého očka vnutí Ratha Testová, pak z děje zmizí, a objeví se až při stavění slavobrán. Přitom policistka je zde jen ona. Ona je vyšetřovatel.
Co mě na této knize docela vytáčí, že mají policisté, ať už v tomto díle Rath vystupuje jako soukromé očko, vypnuté telefony nebo hlasovou schránku. Nebo že Rath prostě nezvedne při vyzvánění telefon. To je, dle mého názoru, v prostředí, kde se vraždí, diletantismus hrubého zrna.
Další věc, která mně velmi, ale opravdu velmi vadí již od první knihy, že všichni v přímé řeči mluví jak pražská galérka z dob rady Vacátka. Ať je to vrah, právník nebo lékař, všichni se vyjadřují jak lopaty v desáté cenové skupině. Otázka, zda se tak děje už v originále nebo jen v překladu?
Ano, tato kniha je určitě záživnější než její předchůdkyně, a řekl bych že téměř nesrovnatelně, ale že by mě osobně uchvátila, to opravdu nikoliv.


Jiho226
18.12.2022 4 z 5

Kniha mě bavila,přečetla jsem velmi rychle.Zajímavá a překvapivá je opravdu do poslední stránky,osobní i profesní život detektiva Ratha je zde výborně propojen.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Je tu další Knihománie

18.10.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tiché dívky v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených647x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených24x
v Knihotéce293x
v Chystám se číst283x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány americká literatura venkov

Autorovy další knížky

Eric Rickstad
americká
2016  78%Tiché dívky
2017  80%Číhání
2020  73%Co po ní zbylo
2018  81%Jména mrtvých dívek