Moc přehled

Moc
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509779/bmid_moc-y3X-509779.png 4 58 58

Věrní a padlí série

1. díl >

První kniha z kultovní série Věrní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna. Mladý Corban se závistivě dívá, jak se z chlapců stávají muži, a učí se umění války. Sám už touží držet meč a kopí, aby chránil říši svého krále. Ten den však nastane dřív, než čekal. Teprve ve chvíli, kdy ztratí ty, které miloval, zjistí, jaká je skutečná cena odvahy. Kontinent Vyhnanců má krvavé dějiny plné střetů mezi armádami lidí a obrů, kde zem zčernala jejich prolitou krví. I když byly kmeny obrů před dávnými věky poraženy, jejich dobyté pevnosti dosud chátrají po celé zemi. Nyní se však obři znovu probouzejí, kameny roní krev, a dokonce se objevili i obrovští plazi. Ti, kdo ještě dovedou číst znamení, vidí přicházet hrozbu mnohem větší, než byly dávné války. Svět zahalí žal, andělé a démoni se chystají na bitevní pole. Pak propukne válka, která ukončí všechny války. Král Aquilus svolává ostatní krále na sněm, aby v naléhavé době vytvořil alianci. Proroctví praví, že temnota i světlo budou mít každý svého šampiona — Černé slunce a Jasnou hvězdu. Bylo by moudré je oba najít, neboť pokud se Černému slunci podaří vystoupat na trůn, veškeré naděje a sny lidstva se promění v prach.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Host

Malice, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moc. Přihlašte se a napište ho.

nikola3989
včera 5 z 5

Knížka mě nadchla! Pravda, chvilku trvá, než si ta jména pospojujete s příběhem, ale stačí vydržet. Je to čtivé, ladně napsané, všechno dává smysl! U ničeho jsem nemusela přivírat oči s tím, že to žádný smysl nedává, jako u mnoha jiných knih. Je to napínavé a rovnou se jdu vrhnout na pokračování! Jsem nadšená!

klempy2
15.12.2024

Moc bych si tuhle sérii chtěl přečíst ale já to prostě nekoupím, dokud to tady nevyjde celé. Už několikrát se mi stalo, že jsem rozečetl skvělou sérii ale další díly už česky prostě nevyšly jako např. Green bone saga od Fonda Lee. Kurňa, buď to udělejte pořádně nebo to nedělejte vůbec!

Anna7
22.10.2024 4 z 5

3,5 *
Musím říct, že zpočátku je kniha utahanější. Měla jsem pocit, že minimálně prvních 400 stran je jen úvod. Začíná se s více postavami, které sledujeme na rozdílných místech kontinentu. Problém je, že zpočátku mezi nimi nejsou až tak velké rozdíly, což nepomáhá orientaci. Postupně se dozvídáme o událostech, které je formují, a postavy se pomalu vyvíjejí. Na to se autor zaměřil a to vede k tloušťce knihy. Dle mého by se daly některé pasáže určitě zkrátit.
Co se týče popsaného světa, přišel mi celkem prázdný. Na to, jak velký kontinent je, a jak dlouho trvá cestování, mi přijde, že v každé zemi jsou jen 2 města, jedna řeka, jedno pohoří, jeden les a pak velká planina. Mělo by jít o fantasy svět s bohatou historií, různými rasami a odlišnými kulturami a přece to v příběhu je jen velmi málo vidět. Dle mého je zde nevyužitý potenciál a brání to většímu ponoření do příběhu. Autor se spíše zaměřuje na vojenské operace a cestování z místa na místo je většinou přeskočeno, což zmenšuje svět, na druhou stranu to urychluje již velmi pomalý příběh.
Ke konci knihy se dávají události více do pohybu a děj mě chytnul, zvláště to, co se děje s oblíbenějšími charaktery. Je zde i velmi sympatický zvířecí společník.
Hodnocení dávám 3,5*, protože je to 1. kniha ze 4, a myslím si, že má série potenciál. Není napsaná zas tak špatně a spíše působí, že bude základním kamenem, na kterém se bude dál stavět, a že by se měla spíše hodnotit v kontextu celé série. Věřím, že v ostatních knihách bude ještě dost zajímavého. Ale uvidíme, dám jim šanci.

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

Kniha Moc v seznamech