Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! přehled

Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok!
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355503/bmid_veselou-sebevrazdu-a-stastny-novy-r-54J-355503.jpg 4 162 162

Osamělá zakřiknutá Sylvie se necítí ve své kůži, po otcově smrti propadne depresi a nabude dojmu, že je k ničemu a žádné štěstí už ji nečeká. Proto se rozhodne, že o Vánocích spolyká prášky a ve voňavé koupeli skoncuje se životem. Na radu psychoterapeuta zažívá neuvěřitelné situace, jimž by se za normálních okolností obloukem vyhnula: kupuje si skandálně drahé oblečení, krade v obchodě, zpívá bezdomovkyni, a dokonce si začne hledat přítele…... celý text

Literatura světová Humor Pro ženy
Vydáno: , Motto

Joyeux suicide et bonne année!, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok!. Přihlašte se a napište ho.

simca9342
25.12.2024 3 z 5

Prosinec je divoký nejen v počtu přečtených knih, ale také v tématu jedné z nich.
Když vám zemře rodič, je to tragédie. Když zemře druhý, uvažujete co s vámi bude.
Sylvie, bezdětná firemní právnička, prožívá po pohřbu těžké deprese. Příběh začíná život říjnu, pokračuje rychlým tempem až do Vánoc. Ty snad nikdy nesnášela, teď má k tomu dvojnásobný důvod.
Vzpomíná na své smutné dětství, vždy byla jedináček, momentálně je osamocený sirotek. V těchto chvílích vidí sebevraždu jako jediné možné řešení současných problémů.
Právě na Štědrý den se Sylvie rozhodne skončit se životem. Musí vše napřed naplánovat, s někým to probrat. Najít psychoterapeuta není snadné, v dnešní době obzvlášť. Zoufalé ženě, že to ale povede. Řeší s ním vše. Hlavně rodinné problémy a perfekcionistickou výchovu, jejíž následky si nese doteď do života a má problém na ně nemyslet. Od terapeuta dostane úkoly. Podivné, nad kterými byste se divili, ale plní je....

KTera
19.08.2024 5 z 5

Kniha je ze začátku depresivní, ale po rozběhnutí děje se to změní. Děj je humorný ale vede i k zamyšlení.

schvomis
30.01.2024 4 z 5

Kniha mě bavila.

64 knižních novinek (9. - 23. října)

09.10.2017

Kniha Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! v seznamech

v Mé knihovně94x

Autorovy knížky

Sophie de Villenoisy
francouzská, 1968
2017  70%Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok!