Vesmír v tweetech přehled
Marcus Chown , Govert Schilling
Dva zkušení autoři vědeckých publikací odpovídají na 140 největších otázek z oblasti fyziky, přičemž podstatu každé z nich shrnují do tweetů o 140 znacích. Marcus Chown a Govert Schilling nás vezmou na jedinečnou exkurzi po vesmíru. Mají odpovědi na všechno, počínaje základními úvahami – Proč je obloha v noci temná? Proč se hvězdy na noční obloze chvějí? – až po ty nejzáludnější – Co jsou kvasary? či Co předcházelo Velkému třesku? Některé otázky v této geniálně informativní publikaci se ukazují být stejně překvapivé jako odpovědi na ně. Je možné, že veškeré galaxie, které jsme pomocí dalekohledů schopni spatřit, nejsou ničím jiným než optickým klamem? Dalo by se na Saturnově měsíci Titanu plavat? Jak je možné, že se Měsíc nezřítí na Zemi? (Což, jak se ukáže, mimochodem není vůbec hloupá otázka.) A plaval by Saturn, kdybychom měli dost velkou nádrž s vodou?... celý text
Literatura světová Literatura naučná Věda
Vydáno: 2012 , Kniha ZlínOriginální název:
Tweeting the Universe: Tiny Explanations of Very Big Ideas, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmír v tweetech. Přihlašte se a napište ho.
Zhustit náročné téma fungování vesmíru a jeho fyzikálních zákonů do tweetového textu mi připadalo jako vynikající nápad. Jenže by se to muselo umět napsat, že? Bohužel nejsem po přečtení o nic chytřejší než před tím. Informace byly tak povrchní, že mi v hlavě žádné nezůstaly.
Pokud se budete o knihu přecejen pokoušet, nedoporučuji ji číst na jeden zátah. Hrozně rychle vás tak přestane bavit.
Kniha Vesmír v tweetech v seznamech
Jo, proč ne, je to možnost, jak se rychle dozvědět spoustu věcí o podstatě vesmíru.