Vesmírná loď Titanic přehled

Vesmírná loď Titanic
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10588/vesmirna-lod-titanic-10588.jpg 4 96 96

Kdesi v nejvzdálenějším vesmíru se Blerontiňané s oranžovýma očima chystají vypustit obří hvězdolet Titanic, růžovou loď se stříbřitým leskem, létající hotel, jehož sláva pronikla do všech spirálových ramen galaxie. Začíná bláznivá vesmírná honička, jíž se nadšeně účastní nejen Blerontiňané, Yassacanové, humanoidé, ale i nejrůznější inteligentní přístroje, kyborgové, liftboti, doorboti – a ti všichni se chtějí hvězdoletu zmocnit! Parodii na sci-fi příběhy napsal jeden z tvůrců Monthy Pythonova Létajícího cirkusu, Terry Jones. D. Adams, jmenovaný v názvu knihy, se v prologu přiznává k duchovnímu spoluotcovství knihy. Jones a Adams spolupracovali na počítačové internetové hře a Jones využil animované postavičky a doplnil jejich scény a skeče v ten nejpodivuhodnější pohádkový příběh, o němž Adams napsal: „Pošetilejší, rozpustilejší a báječnější příběh bych sám nikdy nenapsal!“ Chytrá, laskavá crazy pohádka, v níž jsou porušována snad všechna pravidla sci-fi literatury, jen ne pravidla dobrého literárního řemesla.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Aurora (Praha)
Originální název:

Starship Titanic , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmírná loď Titanic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

jaroiva
21.04.2022 4 z 5

A mně se to líbilo. Bylo to správnou měrou praštěné, dostatečně vtipné i ujeté, nechala jsem se unášet příběhem - nepříběhem.
Mluvící bomba mě bavila, i Žurnalista. Mluvící toustovač z Červeného trpaslíka je sice lepší, ale co dělat, když Trpaslíka už mám celého přečteného...
Prostě se mi to i trefilo do momentální nálady, tak musím jedině chválit.

Rup
24.11.2020 1 z 5

Patrně to mělo být humorné.


kap66
11.05.2020 3 z 5

Já to čula hned v lednu: bude to podivnej rok. Jen z něho uběhly tři týdny a – achjo. Terry Jones. Jak si nevybavit při čtení Vesmírné lodi Titanic „Spam, spam, spam, spam, spam, spam,…“, jak nevzpomínat s obdivem na to mužné pozadí na klavírní stoličce, jak nemyslet na jeho obří animovanou nohu, která došlápla s tím krásným pfrrr (i když k té noze se Terry nechtěl znát, ale my víme svoje).
K Titanicu: ono je to těžké. Vypustíte do života bláznivé postavy, máte s nimi spoustu úmyslů, máte hodně dobrých nápadů – ale ony si začnou žít vlastním životem a na vás tak trochu kašlou. Sem tam je ještě ukočírujete, ale už ochutnaly svobodu, nedá se svítit. Ne že by se to Douglasu Adamsovi taky nestalo, přišlo mi; v Převážně neškodné jsem se cítila podobně.
Ale – přece jen: je to Terry Jones! Berte to spíš jako skeče a budete se bavit. A občas ho tam ucítíte, jako já.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vesmírná loď Titanic v seznamech

v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

humor parodie

Autoři knihy

Terry Jones
britská, 1942 - 2020
Douglas Adams
britská, 1952 - 2001