Vesmírní diplomaté přehled
* antologie , Karel Blažek
Antologie českých vědeckofantastických povídek sestavená editorem Karlem Blažkem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesmírní diplomaté. Přihlašte se a napište ho.
Sbírku sci-fi povídek moravských autorů Vesmírní diplomaté sestavil Karel Blažek, člověk nad jiné povolaný. Ne náhodou se proto jedná a poměrně vybalancovanou antologii, v níž se prezentují jak pošetilé vesmírné grotesky (Možná že pak), tak i klasické vědecké taškařice (Případ defylogenet; Bludičky profesora van den Korpa), průniky do světa brouků (Mezipřistání; Malá byrokratická) nebo postapokalyptické vize (Jezevci; Konec návštěvních hodin; Šavásanáma). Některé povídky jsou výborné (Diplomati; Trojský kůň), jiné spíše za trest (Vesmírné jahody; Opus Dei), ale celkově převažuje pocit spokojenosti. Každou z uvedených povídek doprovázejí nepřehlédnutelné ilustrace Karla Soukupa, které bezpochyby zvedají status této sbírky.
Kniha Vesmírní diplomaté v seznamech
v Mé knihovně | 45x |
Část díla
Bludičky profesora Van Den Korpa 1990 | |
Diplomati 1990 | |
Jezevci 1990 | |
Konec návštěvních hodin 1990 | |
Malá byrokratická 1990 |
Překvapivě kvalitní antologie celkem 12 dosud netištěných povídek s velmi různorodými náměty autorů nějakým způsobem spjatých s Moravou sestavená editorem Pavlem Blažkem, který tam také má svoji povídku. Převažují opravdu solidní povídky (za všechny bych jmenoval právě Diplomaty), průměrných a slabých je pouze minimum. Pro příznivce antologií určitě dobrá volba.