Seržant přehled

Seržant
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/243742/bmid_serzant-243742.jpg 4 353 353

Veterán série

>

Realita světa obyvatelného lidmi je křehká, síly chaosu, magií živené nestability, nadány vlastní inteligencí číhají na sebemenší příležitost, jak zvrhnout rovnováhu ve svůj prospěch. Zákony lidí jsou neúprosné a ne vždy spravedlivé, vše je podřízeno jedinému: zachovat svět. Hranice střeží vojáci a ti i přes nejmodernější techniku a nejsofistikovanější válečnou magii umírají často a rychle. Navíc, ne vždy nebezpečí přichází zevnějšku. Nezapomeňte, musíte dobře vědět, co použít – zda meč, zákopnickou lopatku, velkorážnou karabinu nebo svůj mozek. Zmýlit se nesmíte ani jednou, protože v tom případě jste mrtví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Seržant. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

uzivatel90562
14.06.2024 4 z 5

Pamatuji si, že když jsem ji četl před lety poprvé, tak jsem si říkal, že je to spíše ta slabší z Žambochových knih a Koniášovi se nevyškrábe ani po kolena. Teď po letech a na druhé čtení, tak jsem ji teprve docenil (určitě pomohlo, že jsem předtím přelouskal dvě průměrné knihy, takže ve srovnání s nimi ještě více vyniklo, jak je Žamboch dobrý autor). Kniha si na nic moc nehraje, je jednoduchá a přímočará se sympatickým archetypem hlavního hrdiny a jeho společníků - podobně jako kvalitní "béčkový" akčňák není nutné se snažit základní šablonu komplikovat, stačí ji jen udělat dobře. Na závěr jen dodám, že závěrečný zvrat jsem si napodruhé užil mnohem více.

Jenette
14.01.2024 3 z 5

Mno... osciluju mezi 2 a 3 hvězdami, nakonec dávám tři za povedený konec. První polovina knihy byla příšerná nuda, pak to začalo konečně odsejpat a závěr byl fajn. Nicméně, postavy jsou prvoplánový až prostoduchý, svět nedává moc smysl a vůbec mám dojem, že si tu autor honí... ego ještě víc, než je v tomhle žánru obvyklý. Navíc, těch WTF momentů bylo na můj vkus trochu moc (a to snesu hodně). Ve chvíli, kdy hrdina pohledem do jiné reality spatří Emila Zátopka a Alberta Einsteina, jsem musela knihu zahodit a jít si něco nalít. Přirovnání k pejskovi s kočičkou sedí dokonale, bohužel břicho z toho dortu taky trochu bolí. Přídavek s díky odmítnu.


MichalHoráček
04.01.2024 5 z 5

Asi nejlepší kniha od M. Žambocha, co jsem četl!!!
Dokonce se mi líbila víc než Bakly a Koniáš!
Snad seženu i zbylé 3 díly...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2002 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká kniha)


Kniha Seržant v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených528x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených26x
v Knihotéce179x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit15x