Vetřelci omnibus. Kniha šestá přehled
Mark Schultz , Phil Amara , Mary Bierbaum , Tom Bierbaum , Mike W. Barr , Beau Smith , Charles Dixon , Darko Macan , Nancy A. Collins , Ian Edginton , David Lloyd , Jay Stephens
Vetřelci Omnibus série
< 6. díl
Jsou součástí tohoto světa Kdykoli lidstvo vstoupilo na nová území, vždy se strhl zápas o rovnováhu mezi objevitelskou vášní a vykořisťovatelskou chtivostí. V éře kolonizace vesmíru je vzrušení z dobrodružného odhalování nových zázraků zkaleno hrůzně reálnou možností setkání dvou odlišných druhů, do té chvíle oddělených světelnými roky vzduchoprázdna; objevitelské opojení může velmi rychle vystřídat krutá noční můra nemilosrdného boje o nadvládu. Lidská hamižnost a arogance pomohla rozšířit hrozbu vetřelců do všech koutů vesmíru - nyní vše závisí jen na odvaze mužů a žen, kteří se pokusí zvrátit budoucnost galaxie a zabránit nastolení Věku vetřelce!... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2011 , BB artOriginální název:
Aliens: Volume 6, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelci omnibus. Kniha šestá. Přihlašte se a napište ho.
Tihle Vetřelci už jsou jen takové posbírané nevýrazné drobečky. Ale buďme za ně rádi, protože všechny knihy pak tvoří skoro kompletní tvorbu "své doby" a tím získává celé série na hodnotě. Nejlepší povídky jsou Xenogeneze a Apokalypsa.
Většinu vetřelcích omnibusů jsem dostala na Vánoce 2017 a přečetla je ještě během svátků, ale z nějakého neznámého důvodu (haha, zkouškové, já vím, že to bylo tebou) jsem tenhle vynechala. Upřímně… nijak zvlášť mě nenadchnul, ale ani neurazil.
Potěšila mě Eloise z Čistky, protože jsem se s ní setkala už ve druhém AVP omnibusu a tady jsem ji lépe pochopila, ale jinak mě žádný příběh ničím výrazněji nezaujal, moc tomu nepomohlo ani to, že velká spousta „povídek“ byla černobílá, já prostě u Vetřelců a Predátorů (temné, tlumené) barvy (občas narušené brutální krvavou) bezpodmínečně vyžaduji jako nedílnou součást čtenářského zážitku i estetiky samotných monster.
Kniha Vetřelci omnibus. Kniha šestá v seznamech
Část díla
- 45 vteřin 1997
- Apokalypsa 1999
- Čistka 1997
- Jednou za život 1999
- Lovci lebek 1997
Apokalypsa - 72%, Jednou za život - 50%, Xenogeneze - 50%, Lovci lebek - 70%, Turistická sezona - 50%, Svině - 80%, Za hranicí - 60%, 45 vteřin - 85%, Staří bohové - 85%, Čistka - 90%, Skleněná chodba - 80%, Lovec přízraků - 70%, Příznak - 80%, celkem - 71%