Věže České republiky přehled
Pavel Gejdoš
Po publikaci Rozhledny, která zmapovala stavby postavené cíleně pro turisty za účelem výhledu, přichází kniha věnovaná věžím, tedy budovám, které vznikaly za jinými účely – jako okrasa, dominanta, průmyslová stavba, ukázka stavebního mistrovství či pragmaticky jako místo, odkud hlásný či ponocný z nadhledu hlídal město. Pavel Gejdoš, spoluzakladatel Klubu přátel rozhleden, pečlivě vybral 405 nejzajímavějších, nejkrásnějších a nejdostupnějších věží u nás. Jeho knihu můžete brát jako encyklopedický přehled, ale také jako vybídnutí k procházce historií či malebnou krajinou naší země.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věže České republiky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha absolutně splnila moje představy - Seznam věží a věžiček s fotografiemi a údaji o rozhledně, jak technickými tak historickými. Pro mě úžasný zdroj tipů na výlet a informací, velmi přehledná kniha.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Věže České republiky v seznamech
2020 | Věže České republiky |
2022 | Osobní lodě v Čechách a na Moravě 1841–2021 |
2007 | Nemocnice Milosrdných bratří - 260 let, 1747–2007 |
Po Rozhlednách České republiky jsem sáhl po Věžích a konstatuji, že tento souhrnný přehled nemá žádnou chybu. Je to dokonalá, přehledná a informacemi vybavená encyklopedie!