Vězeň z Bangkoku přehled
Warren Fellows
Podtitul: dvanáct let v pekle bangkockého vězení. Vyprávění australského drogového dealera, který strávil 12 let v nelidských poměrech thajských věznic.
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 2000 , OldagOriginální název:
The Damage Done, 1995
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vězeň z Bangkoku. Přihlašte se a napište ho.
Při čtení této knihy si uvědomíte hned několik věcí. Jednou z nich je, že knihy Chrise Cartera se vám budou jevit jako pohádky pro děti. Daleko podstatnější věc je, že dneska je moderní si stěžovat, jak se máme špatně a vinit z toho některé politiky. V této knize je zcela jasně ukázané, jakou hodnotu má svoboda.
Citlivějším povahám rozhodně nedoporučuji u čtení této knihy jíst.
Drsné, skutečné, nepředstavitelné. Toto by měla být povinná četba na středních školách a učilištích. Čirá hrůza a děs. Toto je opravdové peklo na zemi. Pokud si chcete přečíst opravdovou literaturu faktu, tak do toho!
Kniha Vězeň z Bangkoku v seznamech
Intenzivní popis toho, co se může stát, když člověk podlehne vábení rychle vydělat. Třeba pašováním drog. Lidská civilizace má mnoho tváří, tady je popsaná jedna z nich. Pobyt ve vězení u nás je snahou o nápravu a převýchovu. Ale jsou vězení, které jsou trestem - okovy, bití, ponižování, izolace, špína, hlad, popravy, choroby... a nekonečná naděje a narůstající odpor vůči násilí. Jak autor sám píše: "Nemohu pochopit, jak někdo, kdo žije ve svobodné a klidné společnosti, může cítit potřebu vyvolávat násilí."