Vězeňkyně koruny přehled

Vězeňkyně koruny
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489135/bmid_vezenkyne-koruny-asO-489135.jpg 3 63 63

Kroniky Dasnarie série

1. díl >

Princezna Jenna byla vychována v největším luxusu – a nevědomosti. Ze své sladce navoněné zlaté klícky seraglia, ženské části paláce, nikdy nespatřila slunce a nepoznala muže ani základní vzdělání. Byla však vyškolena v tom, jak se žena může dopracovat k moci. Když jsou ohlášeny její zásnuby, je připravena vydat se na cestu intrik, které ji mají proměnit z pouhé ozdoby v královnu, přesně jak slibuje její matka. Jenže muž, jehož Jenně určili za manžela, není snadno oblafnutelné neviňátko ani princ, kterého lze okouzlit. Je to monstrum v lidské kůži a Jenně je od chvíle, kdy složí svatební slib, jasné, že život pod jeho palcem je jedna velká hrůza. Jestli chce Jenna přežít, musí se nějak osvobodit – a pro princeznu narozenou do hebké klícky je putování do studeného, tvrdého království cestou vskutku nebezpečnou…... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Prisoner of the Crown , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vězeňkyně koruny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

6591
11.01.2024 3 z 5

Ze začátku mi přišla kniha trochu nudná, ale díky tomu jsme mohli poznat hlavní postavu a oblíbit si ji. Hezky zpracované byli hlavně její myšlenkové pochody. Kniha má pokračování, ale přesto má tato kniha dobré zakončení.

ElisR1
28.07.2023

Vězenkyně koruny je taková jednohubka, kterou zvládnete přečíst během jednoho dne. Ačkoliv je řazená i do žánru fantasy, moc ho v příběhu nečekejte. Abych pravdu řekla, já si ho vůbec nevšimla.
Nečekejte ani hromadu akce, či nějaké větší zvraty. Vězenkyně koruny je spíš takovým úvodním dílem, kdy nás autorka pouze převážně seznamuje, skrze hlavní postavu Jennu, se svým světem a jeho zákonitostmi.
Hned na začátku můžeme sledovat její dětství, i když tady mi moc nesedlo, jak autorka skáče v čase, aniž by to nějak oddělovala.
Co mi v knize také chybělo, byl přehled postav. Lépe řečeno rodokmen s hierarchií, protože jsem se dost ztrácela v tom, kdo je kdo a kolikátým následníkem je. A ani nějaká mapa by nebyla na škodu.
Ačkoliv se toho v knize moc neděje a zjišťujeme spíše vztahy mezi postavami, je příběh poměrně čtivý.
Jenna je silnou hlavní hrdinkou, kterou budete litovat a zároveň jí budete držet palce, aby se její situace zlepšila.
Autorka také zvládla naservírovat tak akorát popisů prostředí i samotného světa, aby se čtenář dostatečně orientoval, ale zároveň ho čtení nenudilo.
Kromě vztahů se v příběhu můžete těšit i na drsnější zacházení, ale zase toho není v knize tolik, aby vás to nějak moc znechutilo.

Spíše seznamovací díl, ve kterém se toho sice moc neděje, ale hodně dobře se čte. Takže pokud máte rádi jednohubky se silnou hlavní hrdinkou, tak vyzkoušejte i tuhle knihu.

Hodnocení 3,5 z 5


Carol1122
13.06.2023 2 z 5

Bohužel to nebyl můj šálek čaje. Zaujala mě obálka, zaujala mě anotace, mám ráda toto téma císařství a silných ženách, které touží po spravedlnosti, ale ten příběh byl prostě slabý. Opravdu velmi krátké a hlavně bez chuti. Do dalších dílů se upřímně asi pouštět již nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

23.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vězeňkyně koruny v seznamech

v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce112x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Jeffe Kennedy
americká
2022  66%Vězeňkyně koruny
2022  77%Vyhnankyně moří
2022  71%Bojovnice světa