Vianoce pri jazere přehled
Anita Hughes
Na Štedrý večer, len niekoľko hodín pred svadbou, Rebeccu Huntleyovú opustí Ben Cole, jej vysokoškolská láska a spoluzakladateľ mimoriadne ús-pešnej zoznamovacej aplikácie. Rebeccou to otrasie, no vlastne ani nie je prekvapená, veď v poslednom čase akoby ona a Ben mali čoraz menej spoločného. On túži po pozlátku úspechu, kým Rebecca po jednoduchom životnom šťastí. Rebecca sa rozhodne, že na pôvodne plánovanú svadobnú cestu pôjde sama. V očarujúcom mestečku na brehu jazera Tahoe narazí na dávneho kamaráta z vysokej školy Zacha Masona, ktorý bol do nej odjakživa zaľú-bený. Zach sa mylne domnieva, že Rebecca je vydatá za Bena, a Rebecca si zas myslí, že Zach má vzťah s kultivovanou staršou ženou. Dozvedia sa Rebecca a Ben o sebe pravdu a budú otvorení druhej šanci na lásku?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Fortuna Libri (SK)Originální název:
Christams at the Lake, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vianoce pri jazere. Přihlašte se a napište ho.
Ať už si přečtete knihu během vánočního období nebo v létě, dostanete báječné pohlazení po duši, které si vás získá od prvních stránek svou atmosférou. V Christmas Cove je to tak nádherné, výzdoba na každém kroku a veselá nálada kam se podíváte. Moc mě bavila linie s Howardem a jeho deníkem, který si Rebecca pročítala a zjistila to, co zjistila. Takže v knize nechybí ani dávné tajemství skryté v řádcích deníku osamělého muže, kterému Rebecca pomáhá s přípravami na novoroční párty. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :-)
Veľmi príjemná romantická oddychovka, pri ktorej určite vypnete a spríjemníte si nielen sviatočné dni. Rozprávkový príbeh o zmenách v našich životoch, rozhodnutiach, ktoré sme urobili, ale aj tých, ktoré sme neurobili. Ukazuje, ako nečakané udalosti a výmysly dokážu zmeniť smerovanie našich životov. Viaceré odbočky k vedľajším postavám boli zaujímavé a miestami pútavejšie, ako hlavný príbeh a páčila sa mi aj zmienka o spisovateľovi Stephenovi Kingovi.
Za knihu ďakujem Fortuna Libri (ČR).
Viac v recenzii aj s citátmi o láske a živote, ktoré stoja za zamyslenie a knihu obohatili.
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Vianoce pri jazere v seznamech
S blížiacimi sa sviatkami rástla moja vnútorná túžba siahnuť po knižkách vyslovene vianočných a čo je viac vianočné, ako kniha, ktorá má tento sviatok priamo v názve, že áno?
Priznám sa, že som očakávala príjemný oddychový príbeh s pozadím zasneženého prostredia nasiaknutého Vianocami a i keď to vianočno bolo vykreslené nádherne, po dočítaní si vôbec nie som istá, o čom bol vlastne dej ako taký, nakoľko sa toho udialo, na môj vkus, až príliš mnoho, no zároveň nič priveľmi detailne.
I keď som tak nejako počítala s tým, že nedostanem žiadny dychberúci príbeh, čosi tak predvídateľné a naozaj naivné som práve nečakala. A nie, nikto ma nepresvedčí, že žena, ktorú manžel opustí pár hodín pred svadbou, sa zvládne DOSLOVA za pár dní zamilovať do niekoho iného a odpustiť klamstvo. A i keď mám veľmi rada šťastné konce, akosi neviem prekúsnuť, že by ich získali všetky postavy v úplne rovnaký čas na rovnakom mieste.
I keď obálka je nádherná (ostatne, ako všetky z tohto vydavateľstva) a prostredie popísané uveriteľne, celkovým príbehom ma práve táto knižka na Vianoce úplne nenaladila. Škoda.