Vánoce v knihkupectví přehled

Vánoce v knihkupectví
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517126/bmid_vanoce-v-knihkupectvi-2uB-517126.jpg 4 106 106

Skotské knihkupectví série

< 4. díl

Vianočné kníhkupectvo série

1. díl

Carmen táhne na třicet a už od školy pracuje v oddělení galanterie omšelého obchodního domu v malém skotském městečku na pobřeží, kde od narození žije. Když obchod stejně jako mnoho dalších před ním zavře, Carmen se musí potupně vrátit do svého dětského pokojíčku k rodičům. Má oprávněně pocit, že selhala, o to víc nesnáší svou dokonalou starší sestru, úspěšnou právničku, která se třemi rozmazlenými dětmi a čtvrtým na cestě žije v Edinburghu. Ironií osudu je to právě snobská Sofia, kdo jí, (byť ne zcela dobrovolně a nezištně na zoufalé naléhaní jejich matky, která chce, aby se sestry usmířily) podá pomocnou ruku. Carmen se má ujmout krachujícího knihkupectví, které vlastní starý pan McCredie, jeden ze Sofiiných klientů, a do Vánoc ho postavit na nohy. Carmen čeká vskutku sisyfovský úkol. Knihkupectví sice stojí na nádherném místě, v samém srdci historického Edinburghu, ale spíš než obchod připomíná pavučinami opředený strašidelný zámek. Navzdory tomu všemu má své skryté kouzlo a ukrývá pod letitými nánosy mnohá tajemství a poklady. Dokáže Carmen vdechnout obchodu nový život a přilákat do něj před Vánoci dostatek zákazníků? Co se stane, když se o knihkupectví – a o Carmen – náhle začne zajímat slavný a charismatický autor? A bude vánoční atmosféra stačit na to, aby Carmen našla cestu k sestře a jejím dětem?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Christmas Bookshop, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce v knihkupectví. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (31)

jana-cisarova
11.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se těšila, četla jsem příznivé komentáře. Ze začátku se mi zdála dost nudná. Carmen neměla příliš velké ambice dosáhnout něčeho vyššího. Když ztratila práci v obchodě, byla bezradná. Musela se vrátit domů k rodičům. Její sestra byla úspěšná právnička, měla tři děti a čekala čtvrté. Jak se mohla s ní měřit? Děti ji nezajímaly, nerada je navštěvovala.
Přesto se její sestra Sofia, která žila s rodinou v Edinburgu, snažila jí pomoct. Našla jí místo v knihkupectví starého pána, který ho nechal zpustnout. O nic se nestaral a měl na krku bankrot. Měl čas pouze do Vánoc, aby se finančně vzpamatoval. Jen knihkupectví ho mohlo zachránit.
Carmen se toho úkolu ujala se vší poctivostí a nakonec přišla na to, že ji to baví. Našla cestu i k dětem a k sestře. Našla nakonec i lásku, dokonce se jí naskytly dvě známosti, mohla vybírat.
Nakonec se mi kniha aspoň trochu zalíbila, druhá část se dala číst už rychleji a s větším zájmem.

Mrňous1
26.08.2024 5 z 5

Knihy od autorky nejsou klasické romanťárny, postavy jsou často nesympatické, chovají se nepochopitelně, rozčilují vás, no prostě jako v reálném životě. Takže knihy od Jenny Colganové můžu rozhodně doporučit.


musska
29.07.2024 3 z 5

Trochu nevím, jak jsem se k téhle knize dostala, že by kvůli výzvě? Ale to je trochu podvod, když to je knihkupectví a ne knihovna. No co třeba se mi do ruky dostane něco, co bude víc pasovat do tématu.

Ke knížce-zhltnuto za víkend při čekání na letišti, takže čtivost dobrá, vánoční romantika (v létě) no dobrá, Edinburgh nádhera, ale zpátky na průměr to dostává trochu předvídatelná "zápletka" a ne moc sympatická Carmen, takže celkem za tři, no.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vánoce v knihkupectví v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených146x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených5x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech7x