Vianočné kníhkupectvo přehled
Jenny Colgan
V historickej uličke zasneženého vianočného Edinburghu stojí jedno útulné starobylé kníhkupectvo plné čarovných príbehov. Vedie ho milý pán McCredie a pre Carmen, ktorá práve stratila prácu a nasťahovala sa k sestre, je toto miesto ako splnený sen. Hrozí však, že sa čoskoro rozplynie ako skorá ranná hmla a pán McCredie ho bude musieť predať. Vianoce sú však časom zázrakov a Carmen sa na tomto kúzelnom mieste neocitla náhodou. So všetkým svojím entuziazmom a láskou ku knihám je rozhodnutá vrátiť kníhkupectvu jeho zašlú slávu. Na pomoc jej nečakane prichádza aj známy a charizmatický autor, ktorého však nezaujíma len kníhkupectvo, ale aj odhodlaná Carmen.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , MetaforaOriginální název:
The Christmas Bookshop, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vianočné kníhkupectvo. Přihlašte se a napište ho.
Knihy této autorky nejsou nic pro mě. Samozřejmě jsem čekala romantickou oddechovku, ale tohle byla prostě jen nuda. Minimální romantická linka a hlavní postavy byly neskutečné zvláštní a nesympatické. Kniha se snažila navodit vánoční atmosféru, ale bohužel ani to moc nefungovalo. Musela jsem se hodně nutit, abych knihu dočetla!
Celkem jednoduchý příběh, který ale měl své kouzlo. Pokud člověk hledá oddechovku dá se přečíst celkem rychle. Příběh nemá žádnou hlubokou myšlenku. Díly před tímto jsem nečetla a asi to ani nevadilo.
Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)
05.11.2023
Kniha Vianočné kníhkupectvo v seznamech
v Mé knihovně | 144x |
2018 | Pojízdný krámek snů |
2014 | Báječný krámek s čokoládou |
2016 | Ostrov s vůní čerstvého chleba |
2021 | Knihkupectví u jezera |
2015 | Rosiin sladký krámek snů |
Můj čtvrtý pokus s Colgan a už to zkoušet nebudu. Autorka mě nezaujala způsobem psaní ani vykreslením hlavních postav. Uvěřitelný byl akorát vztah mezi sestrami a rádoby hvězda chovající se jak malý spratek. Škoda, téma mohlo být vytěženo víc, takhle to jen plulo na povrchu nudy.