Vianočné kníhkupectvo přehled

Vianočné kníhkupectvo
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521749/bmid_vianocne-knihkupectvo-6550a6a8aa6ec.jpg 4 112 112

Skotské knihkupectví série

< 4. díl

Vianočné kníhkupectvo série

1. díl

V historickej uličke zasneženého vianočného Edinburghu stojí jedno útulné starobylé kníhkupectvo plné čarovných príbehov. Vedie ho milý pán McCredie a pre Carmen, ktorá práve stratila prácu a nasťahovala sa k sestre, je toto miesto ako splnený sen. Hrozí však, že sa čoskoro rozplynie ako skorá ranná hmla a pán McCredie ho bude musieť predať. Vianoce sú však časom zázrakov a Carmen sa na tomto kúzelnom mieste neocitla náhodou. So všetkým svojím entuziazmom a láskou ku knihám je rozhodnutá vrátiť kníhkupectvu jeho zašlú slávu. Na pomoc jej nečakane prichádza aj známy a charizmatický autor, ktorého však nezaujíma len kníhkupectvo, ale aj odhodlaná Carmen.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Christmas Bookshop, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vianočné kníhkupectvo. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (32)

pip11
02.10.2024 5 z 5

Venku už se začalo ochlazovat, tak jsem si v knihovně půjčila tento hezký příběh z Edinburghu. Bylo to milé a příjemně pohodové čtení, zpestřené procházkami po tomto starobylém městě.

jana-cisarova
11.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se těšila, četla jsem příznivé komentáře. Ze začátku se mi zdála dost nudná. Carmen neměla příliš velké ambice dosáhnout něčeho vyššího. Když ztratila práci v obchodě, byla bezradná. Musela se vrátit domů k rodičům. Její sestra byla úspěšná právnička, měla tři děti a čekala čtvrté. Jak se mohla s ní měřit? Děti ji nezajímaly, nerada je navštěvovala.
Přesto se její sestra Sofia, která žila s rodinou v Edinburgu, snažila jí pomoct. Našla jí místo v knihkupectví starého pána, který ho nechal zpustnout. O nic se nestaral a měl na krku bankrot. Měl čas pouze do Vánoc, aby se finančně vzpamatoval. Jen knihkupectví ho mohlo zachránit.
Carmen se toho úkolu ujala se vší poctivostí a nakonec přišla na to, že ji to baví. Našla cestu i k dětem a k sestře. Našla nakonec i lásku, dokonce se jí naskytly dvě známosti, mohla vybírat.
Nakonec se mi kniha aspoň trochu zalíbila, druhá část se dala číst už rychleji a s větším zájmem.


Mrňous1
26.08.2024 5 z 5

Knihy od autorky nejsou klasické romanťárny, postavy jsou často nesympatické, chovají se nepochopitelně, rozčilují vás, no prostě jako v reálném životě. Takže knihy od Jenny Colganové můžu rozhodně doporučit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Hlubina, Dotek temnoty a další knižní novinky (45. týden)

05.11.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vianočné kníhkupectvo v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených152x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených6x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst116x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech9x