Více síly vašim nervům přehled
Adolf Ambrož
Kniha sestává z několika kapitol, které mají za úkol seznámit se správným způsobem žívota člověka, jak se správně pohybovat, jíst ale také nepodléhat psychickým tlakům moderní doby.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Více síly vašim nervům. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Více síly vašim nervům v seznamech
1936 | Zlatá kniha praktického lékařství domácího |
1946 | Systém pěstění těla |
1941 | Více síly vašim nervům |
1930 | Nové domácí léčení l. |
1930 | Nové domácí léčení ll. |
Dílo autorů - Ambrož, Wokroj, Leawit a Kodym je poutavým, leč někdy humorně pojatým souborem lékařským rad. Humorně protože některé názvy a spojení mohou vyvolávat úsměv. Avšak smysl je zde patrný. Od roku vydání uběhlo více než šedesát let a rady můžeme chápat i dnes jako platné - jak zdravě jíst, pohybovat se, pečovat o sebe, vyvarovat se různým špatným tělesným požítkům a přehled duševních onemocnění, které není na škodu znát. Ano, medicína pokročila, nemoci zůstaly. Kromě poučení, které kniha nabízí, se čtenář dozví jak provádět cviky pro zdravý způsob života, nejsou náročné - osvěží jak mysl i ducha. Jedna obzvlášť důležitá informace zní, máme být spokojeni sami se sebou, nyní a prožívat přítomnost, jestliže se ohlédneme do minulosti, překvapí nás, kolik jsme prošli nesnází. Je vidět, že se zlepšujeme. Někdo by řekl neustrnuli jsme na jednom místě, posouváme se dále a necháme se překvapit co nám budoucnost přichystá. V tom lze jedině souhlasit.