Teritoria přehled
Olivier Norek
Victor Costa série
Od posledního vyšetřování případu kapitána Victora Costy jako by se do úřadoven kriminálky nechvalně známého 93. departementu navrátil klid. Jeho čím dál tím více stmelený tým si ho nicméně neužije dlouho. V krátké době po sobě dojde k popravě tří místních drogových šéfů, a tím se Costův tým ocitne doslova ve válce. Balíky kokainu a hašiše ukryté v bytech zastrašených důchodců, tajné bojůvky rekrutované v boxerském klubu financovaném městskou radnicí, náměstek starostky umučený ve svém bytě. Costa stojí proti nemilosrdným zabijákům. Kdo jsou ale praví původci toho krveprolití, které brzy zachvátí celé město?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , PráhOriginální název:
Territoires, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teritoria. Přihlašte se a napište ho.
Upřímně nevim jak hodnotit. To s tou kočkou mi úplně zkazilo zážitek z knížky. Na tohle by mělo být varování pro slabší povahy. Kdyby to udělali člověku, tak to se mnou taky zamává, ale vzpamatuju se rychleji.
Druhý díl opět skvělý.
Drogové gangy, boje o území, mnoho nepokojů a konfliktů, korupce, vraždy, intriky i drobné podvody, tomu všemu čelí Victor Costa a jeho parťáci.
Vše perfektně a reálně zpracované, plné akce, zkrátka: nasednete a jedete až do konce.
Místy mi opravdu běhal mráz po zádech při představě, že je psáno na základě skutečných případů.
Kniha Teritoria v seznamech
Autor mě překvapil, jaký udělal obrovský skok od 1. dílu série. Tam byla slušná krimi složka, ale zpracování pokulhávalo. To vše je minulost. Tohle je špičková kniha po všech stránkách. Kvalitní krimi, logické postupy, bezva parta vyšetřovatelů, která neváhá použít i nestandardní postupy. Do toho se lehce prolíná i jejich osobní život. Samozřejmě nechybí ani podrazácký policajt. Jako třešnička na dortu je obraz současné politické situace Francie.
A vše se odehrává v prostředí, proti kterému je Chanov rekreační oblast.