Vidím ťa přehled

Vidím ťa
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453324/bmid_vidim-ta-AjK-453324.jpg 4 235 235

Robíte to isté každý deň. Viete presne, kam pôjdete. No nie ste sama... Keď Zoe Walkerová náhodou nájde svoju fotografiu v časti erotických inzerátov v londýnskych novinách, musí zistiť, prečo je tam. Nie je tam nijaké vysvetlenie, len zrnitý obrázok, webová adresa a telefónne číslo. Vezme noviny domov, ukáže fotografiu svojej rodine, ale oni sú presvedčení, že je to len niekto, kto sa na ňu podobá. No nasledujúci deň nájde v novinách podobný inzerát s fotografiou inej ženy a ďalší deň ďalšiu a potom zase ďalšiu. Je to chyba? Zhoda náhod? Alebo niekto sleduje každý krok, ktorý tie ženy urobia?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

I See You , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vidím ťa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (91)

eDex
03.05.2024 5 z 5

Miluju Clare MacKintosh i její knihy.
Tato autorka, která pracovala jako policistka/kriminalistka, se po úspěchu první knihy i s rodinou přestěhovala na kopcovitý sever Walesu do městečka ležícího u břehů několika jezer, a taky zažila ztrátu jednoho ze svých menších dětí, o čem napsala knihu, jak se vyrovnat se smutkem.

V novém bydlišti je velmi oblíbeným členem místní komunity, a jak prezentuje svůj život a tvorbu i na sociálních sítích, je vidět, že je to sympatická, vzdělaná, mega úspěšná - a přestože prodala několik milionů výtisků knih, - stále skromná žena.

Tato kniha je vynikající thriller z prostředí Londýna, má neotřelý námět a originální zápletku, a napětí se stupňovalo až do samého závěru. Několik postupných zvratů, dobře popsané postavy, dynamika mezi nimi a skvělý styl autorky, dělá knihu velmi čtivou.
Epilog posunul už beztak skvělou knihu ještě o stupeň výš.

Když tuto výtečnou knihu srovnám s nedávno přečteným psychothrillerem mladé autorky Trpkové Někdo z nás, je to řádově propastný rozdíl, jako nebe a dudy.

Zatímco Clare MacKintosh má na Goodreads téměř 75 tisíc 4-hvězdičkových nezávislých hodnocení, česká autorka Trpková, jak se tady nedávno protřásalo, má hodnocení jen zlomek, necelých tři sta, z toho však polovinu tvoří 5-hvězdičkové hodnocení z jednorázových účtů. Toto už sem ale nepatří. Každý si udělá obrázek sám. A každý je svého štěstí strůjcem.

Clare MacKintosh se ve Walesu nedávno začala učit velšsky a taky píše novou, ryze detektivní sérii s inspektorkou Fion. Na pultech je už třetí díl, a je v zřejmé, že je autorka veleúspěšná i v dalším žánru, jak na britském, tak na americkém trhu.
Doufejme, že někdo z nakladatelů tuto sérii přeloží i do češtiny, ať si můžeme přečíst zase nějakou pořádnou kvalitní detektivku.

Liss93
02.05.2024 4 z 5

Díky nedávné návštěvě Londýna jsem si ke čtení zvolila thriller přímo z jeho prostředí a tím si i splnila ČV. Londýnským metrem jsem několikrát jela, dokonce i v pondělí ráno, takže vím, jak dokáže být vagón přecpaný, lidé se na vás lepí a vy se jen modlíte, ať už vystupujete. Děj upozorňuje na nebezpečí moderní doby, nejen na kamery, které nás zabírají na každém kroku, ale i na stereotyp, se kterým jezdíme dennodenně do práce i z ní a toho, že nevnímáme okolí a jen sledujeme displej mobilu. A jednou se na jeho obrazovce můžeme sami objevit, jako lovná zvěř.


Tereza0107
20.02.2024 4 z 5

Knížku jsem si náhodně vydražila v aukci pro kočičí útulek s tím, že i když nebude dobrá, tak peníze za ní poputují alespoň na podporu zvířátek. Ale ona naštěstí dobrá byla!
Ten nápad na zápletku mě moc bavil. Byl originální a okamžitě mě vtáhnul. Nejedná se sice o ten typ thrilleru s extrémně napínavou atmosféru, ale člověka prostě zajímá, co za těmi zdánlivě nevinnými fotografiemi v novinách je.
Myšlenka na to, jak jsou lidé lehce vysledovatelní a předvídatelní, mě maličko zneklidnila a hned jsem začala přemítat nad svými každodenními rutinami. Budu si muset začít dávat víc pozor, na případná "náhodná setkání".
Navíc jsme se nedávno vrátili z Londýna, tudíž mě prostředí Londýnského metra vrátilo ve vzpomínkách zpět na dovolenou a bylo to úplně jako bych příběhem cestovala také.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

08.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vidím ťa v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených295x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených14x
v Knihotéce171x
v Chystám se číst177x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech1x