Viem, čo si urobila přehled
Lucia Braunová
...aj to najhlbšie pochované klamstvo raz vypláva na povrch... Mysteriózny triler o dievčine, ktorá, napriek malým trhlinám v rodine, miluje život. Všetko sa zmení v jeden moment, kedy sa jej stane hrozivý zážitok so ženou, ktorá pripomína prízrak. Je svedkom podivných udalostí a odvtedy už nie je nič ako predtým. V istých momentoch nedokáže rozlúštiť, čo je realita a čo nočná mora. V tomto čase sa snaží dopátrať pravdy Letícia, ktorá bola pred dvadsiatimi piatimi rokmi v nesprávnu hodinu na nesprávnom mieste. Je odhodlaná zistiť, čo sa vtedy stalo. Nezastaví sa pred ničím, pretože už nemá čo stratiť. Podarí sa jej to skôr, ako ju dolapí nepriateľ? A akú dôležitú rolu hrá v tomto desivom príbehu Matilda? Alebo je to iba ďalší prelud?... celý text
Thrillery Literatura slovenská
Vydáno: 2018 , Naše vojskoOriginální název:
Viem, čo si urobila, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Viem, čo si urobila. Přihlašte se a napište ho.
No, zase jednou kniha ze které jsem pěkně zmatená a to opravdu doslova.
Kniha u které se musíte opravdu soustředit, a když se vám to povede, ani tak nemáte zaručeno že se v tom chaosu který autorka vytvořila, neztratíte.
Takových jmen a úhlů pohledů. Na můj vkus až moc. Ani jedna z postav mi nebyla nijak sympatická.
A celkově celý příběh mi přišel dost neuvěřitelný. Varování ze záhrobí, vraždy při kterých nikdy nedopadli vraha.
Do toho čtete kapitoly ze střídajících se pohledů a přemýšlíte jestli tenhle pohled je současnost nebo minulost, a pak přijdete na to že kapitola z minulosti tam nebyla ani jedna. Výborně.
Na konci vlastně zjistíte že do sebe všechno tak nějak zapadá, a všichni jsou propletení, jenže v tu chvíli vám to přijde ještě míň uvěřitelné než doposud.
První kapitola mě šíleně navnadila a čekala jsem pořádný psycho, ale místo toho jsem dostala jen pěknou dávku chaosu.
Je to škoda, ale kniha mě moc neoslovila.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Viem, čo si urobila v seznamech
v Mé knihovně | 51x |
thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2016 | V zajatí vášne |
2017 | V zajatí strachu |
2015 | Desivé odhalenie |
2022 | Všechno, na čem záleží |
2014 | Nič krajšie už nepríde |
Nádherná obálka. Ale kniha ma nezaujala. Príbeh vražednej posadnutosti, do toho zamotaní duchovia a žiarlivky znel skvele. Ale bolo to také, hm, jedným slovom vzťahové... Plno dialógov, ktoré nikam neviedli a veľa postáv, tkoré si vymieňali nedôležité informácie na kope strán a potom sa zrazu udialo niečo dôležité len v pár odstavcoch. Autorka pomerne často skákala nielen v priestore, ale aj v čase, raz opisovala jednu postavu, potom zase ďalšie. Síce to v závere prepojila, ale je to chaoticky napísané.
Asi by to chcelo ešte trochu redakčnej práce.