Vieš, že ťa milujem? přehled

Vieš, že ťa milujem?
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414740/bmid_vies-ze-ta-milujem-EbI-414740.jpg 4 1138 1138

DIMILY série

< 1. díl >

Eden sa ani trochu neteší na leto v Kalifornii. Má ho totiž stráviť u novej rodiny svojho otca, ktorého už tri roky nevidela. Prázdniny by mala prežiť s macochou a tromi nevlastnými bratmi – ľuďmi, ktorých vôbec nepozná ani netúži spoznať. Najväčšie komunikačné problémy nastanú s Tylerom, najstarším z bratov. Nevyzná sa v jeho divokej povahe, nemôže vystáť jeho drzý pohľad a ego vyššie než kopce v Beverly Hills. Stále však naňho niekde naráža, a čím viac spoznáva jeho svet nekonečných večierkov a hier, pri ktorých sa porušujú pravidlá, tým viac ju zaujíma. Pomaly stráca hlavu pre lásku, ktorá je zakázaná... DIMILY je skratka vytvorená zo začiatočných písmen názvu prvého dielu trilógie Did I Mention I Love You? Autorka Estelle Maskame má obrovskú fanúšikovskú základňu a jej séria sa stala svetovým fenoménom. Vo Veľkej Británii sa zaradila do rebríčka piatich najlepších young adult kníh všetkých čias.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Did I Mention I Love You?, 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vieš, že ťa milujem?. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (251)

Boogi
22.09.2024 3 z 5

Hned zezačátku musím říct, že mi to strašně připomínalo příběhy z Wattpadu, které jsem četla cca 4 roky nazpátek. Nic zajímavého se tam vlastně neudálo, všechno se točilo jenom okolo toho, že Eden není jako ostatní v jejím okolí, protože nepije a nechodí na večírky. Jo a taky vlastně, že se zamilovala do svého nevlastního bratra vyloženě z minuty na minutu. O jejich vztah se vlastně skoro vůbec nejednalo. Celou knihu provázelo "tajemství" cože se to vlastně Tylerovi stalo, že se chová jako blb. Při troše přemýšlení vám to dojde už v půlce knihy, takže nějaká motivace to číst dál abyste věděli, co se stalo se nekoná. Abych knížce zase úplně nekřivdila, první dvě třetiny mě docela bavily, než se začal děj neustále opakovat. Je tady pravděpodobnost, že si přečtu i další díly, ale na 100% to rozhodně jisté není.

monika0181
08.09.2024 5 z 5

Opět souhlas s Leído, koukám, že na nás knihy působí stejně. Již po několikáté jdu psát komentář a od Leído je přede mnou a je to jak bych ho chtěla psát já.
.... no a teď abych to nekopírovala, babo, raď :)
Můj přístup ke knize byl jak první tanec v tanečních. Nejistá krok vpřed a pevný vzad, škobrtnutí vlevo a famozní otočka. Chci to číst, nechci, sedí mi to, nesedí, chci číst dál, odložím to, ne to nemůžu odložit. No to bylo myšlenek, otázek, nerozhodnosti.
Každopádně tohle byl souboj generací. Ta rodičovská, pohledem mladých zkostnatělá, nechápající a ta mladá pohledem dospělých nezralá, nedospělá.
Níže v komentářích je, že kniha je v podstatě odpad, proč číst o jasně toxickém vztahu. Právě pro poučení, proto je třeba se tím prokousat, pokud chceme porozumět mladým a jejich myšlenkovým pochodům, tak zavrhnout je ta nejhorší varianta, kterou přesně udělal Tylerův nevlastní otec.

Životní náplň mejdany, drogy, alkohol nebylo nikdy něco, co bych nějak obdivovala, ale nezpochybňuji, že to tam může mát část mladých takto nastaveno. Důležité je dospět.
Co v životě vůbec nedávám je, co na to někdo řekne - vztah nevlastních nepokrevných sourozenců. Já v něm problém nevidím, spíš je pro mě nepochopitelný, právě pohled v knize, že je to špatné. Ale to jsou ty předsudky, co si životem táhneme.
Každá strana mě nutila obrátit na tu další a číst a číst. I když asi očekáváme, jak to dopadne, tak chceme číst tu zápletku, co vše se mezi nimi přihodí.
No konec mě šokoval, a proto jsem hned sáhla po dalším dílu.
Tylerovo dopívání bylo neskutečně toxické, ale když zjistíte proč, bude váš překvapovat ta reflexe v dalších dílech. Každopádně život není jen samá pozitiva a sociální jistoty. Život je leckdy plný pořádných s.aček a tak je třeba ocenit, když se z nich dokážete vyhrabat a svůj život totálně otočit.


terezaterka2000
03.06.2024 3 z 5

Kniha né že by byla špatně napsaná, to asi ani ne.
Spíše už nejsem asi cílovka a pro mé 24leté já už tohle prostě není. Jen samé večírky, párty.
Všem bych místo příběhu Eden a Tylera doporučila všemi deseti příběhu Noah a Nicka aneb knihy Moje vina, Tvoje vina, Naše vina od autorky Mercedes Ron. Jedná se také o nevlastní sourozence, co se do sebe zamilují.
Já to prostě Eden a Tylerovi nějak nevěřila a další knihy autorky číst asi ani nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29.5. - 9.6.)

30.05.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vieš, že ťa milujem? v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 710x
ve Čtenářské výzvě147x
v Doporučených111x
v Knihotéce507x
v Chystám se číst432x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech11x