Vietnam - země pod obratníkem Raka, příroda a lidé přehled
Jaroslav Picka
Vietnam je autorovou celoživotní láskou, a proto se do něho neustále vrací, zejména jako entomolog. V této knize vypráví o svých zážitcích ze sběru a mapování brouků a jiného hmyzu, ale i o nejrůznějších příhodách jeho kolegů a zoologů. Barvitě líčí tuto krásnou exotickou zemi, seznamuje nás se životem jejích obyvatel, jejich kulturou a gastronomií. Publikace je doplněna mnoha fotografiemi. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vietnam - země pod obratníkem Raka, příroda a lidé. Přihlašte se a napište ho.
Cestopis odvíjející se od hlavního zájmu autora - entomologie. Hlavní linku tedy určují sběrové lokality.
Čtivé povídání různých zážitků z několika cest autora do Vietnamu. Entomologické pasáže jsou nicméně pro laika asi méně záživné. Zbylý text je ale příjemným mixem oněch zážitků a faktografických údajů.
První cesty autora sem zavedly někdy na přelomu 80. a 90. let, takže je zde i spousta dnes už historických fotografií.
Vztah autora k zemi je z textu opravdu cítit, jak to avizuje anotace ke knize...
Kniha Vietnam - země pod obratníkem Raka, příroda a lidé v seznamech
příroda Vietnam cestopisy entomologie
2013 | Měkkýši České a Slovenské republiky. Molluscs of the Czech and Slovak Republics |
1999 | Lastury, ulity, mušle |
2007 | Vietnam - země pod obratníkem Raka, příroda a lidé |
2008 | Chvála sběratelství |
Cestopis hlavně pojednávající o zálibě autora a to je sbírání broučků,motýlů a jeho další vášně sběru mušlí.Ale je zde i krásně popsáno prostředí Vietnamu,které je doplněno krásnými fotkami:)