Tajemství růžového pokoje přehled

Tajemství růžového pokoje
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378326/bmid_tajemstvi-ruzoveho-pokoje-rGo-378326.jpg 4 42 42

Viktoria série

Pokračování románu Rubínový pokoj. Londýn, 1907. K nelibosti své vlivné šlechtické rodiny vede Victoria velmi specifický život. Plánuje si budoucnost s Jeremym Ryderem, žurnalistou, který jí není přiměřený stavem. Když mladý muž unikne jen o vlásek atentátu, musí se skrývat. Victoria musí kvůli svému bezpečí opustit Anglii. Na cestě do Koblenze se setká s mladým ruským lékařem Lewem, který ošetřil Jeremyho po atentátu. Netuší, že Lewa brzy znovu potká a ocitne se právě v Koblenzi v ohnisku nebezpečného komplotu, který začal v Londýně…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

Das Geheimnis des Rosenzimmers, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství růžového pokoje. Přihlašte se a napište ho.

jfialova
04.11.2024 4 z 5

Považuji se za poměrně náročného čtenáře, ale tahle lehce sentimentální a naivní série se mi líbí. Není to žádný literární klenot, ani nápaditá detektivka, od které se nebudete moci odtrhnout. Je to ale milé čtení zasazené do zajímavých historických reálií, s kterými si autorka dala aspoň práci, což dnes už také není zvykem. Prostředí německých lázeňských měst mi přišlo zajímavé, tajemství německé babičky předvídatelné (ale nějak zvlášť mi to nevadilo), postavy trochu prvoplánové, ale milé. Příjemné odpočinkové čtení.

babystar
31.03.2023 3 z 5

Další osudy Victorie a Jeremyho odehrávající se tentokrát hlavně v Německu. Mám dojem, že autorka chtěla hlavně popsat život v německých lázeňských městech a situaci mezi velmocemi před 1. světovou válkou. Příběh Victorie plný podivných náhod do popisu "vecpala", aby byl čtivější. Románem jsem se sice "prokousala", ale nic moc.

katka134
03.12.2022 4 z 5

Ke čtení mě zlákala překrásná obálka. Popis prostředí, propojení postav s historickými událostmi mě bavil, ale celkově to působilo na mě dost jednoduše.
Přesto dám dalšímu dílu šanci, zase kvůli krásné obálce.

Knižní novinky (2. - 15. července)

02.07.2018

Kniha Tajemství růžového pokoje v seznamech

romantika

Pauline Peters (p)