Víla Muchomůrka přehled

Víla Muchomůrka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536157/bmid_vila-muchomurka-6617a1b9aa213.jpg 5 24 24

Věděli jste, že když houba do široka rozvine svůj klobouk, narodí se víla? A věděli jste také, že víly jsou duší lesa a že dohlížejí na to, aby zde bylo všechno v pořádku? Jednou z nich je i víla Muchomůrka, která - sotva se u své houby kouzlem objeví -, zjistí, že je v lese úplně sama. Jediné, co nachází, jsou rozšlapané nebo nakopnuté houby a hrozný nepořádek. Naštěstí se v lese skrývají odvážní kamarádi, kteří víle Muchomůrce pomohou vypátrat, kdo bere zvířátkům a vílám klidný spánek. Podaří se jim společnými silami vrátit do lesa pořádek? Budou se moci víly, které z lesa ze strachu odešly, vrátit zase zpět domů?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víla Muchomůrka. Přihlašte se a napište ho.

Skodinka89
01.11.2024 5 z 5

Velmi povedený příběh, krásná ilustrace a závěrem i poučení. Takže co více si přát Troufám si tvrdit, že tato knížka je vhodná i pro zdatnější malé čtenáře. Dostatečně velká písmena a krátké kapitoly.

Cara.17
11.08.2024 4 z 5

O tom, že je Ivona Knechtlová velice šikovná ilustrátorka, musí vědět každý, kdo viděl její kresby. V tomto případě se navíc nechopila jen štětce ale i spisovatelského pera.
Víla Muchomůrka je hezká kniha, v níž se dozvíme, odkud se berou malé víly a také kdo v lese tropí neplechu a pošlapává houby.
Musím říct, že stejně jako v jiných knihách, které paní Knechtlová ilustrovala, byly i tyto kresby velice zdařilé a skvěle se hodily k milému povídání. Příběh je jednoduchý a dobře se čte, takže osloví především malé čtenáře.
Mně osobně by se sice víc líbilo, kdyby se autorka vyvarovala lidských vymožeností jako např. periskop či šálky na čaj a ponechala tu čistě "přírodní" svět, ale to je samozřejmě detail, nad kterým se děti beztak pozastavovat nebudou. Navíc se tu dozví různé zajímavé informace o lese a houbách, což je super a knihu tudíž hodnotím velmi kladně.

yellow
02.07.2024 5 z 5

S touto autorkou jsme se s dcerou setkaly poprvé. V knihovně nás zaujaly krásné ilustrace a ani příběh nezklamal. Tříletou dceru svět víl a lesních zvířátek nadchl.

Kniha Víla Muchomůrka v seznamech