Vím, co jsi udělala přehled
Lucia Braunová
… i ta nejhlouběji pochovaná lež jednou vyplave na povrch… Mysteriózní thriller o dívce, která nehledě na malé trhliny v rodině miluje život. Všechno se však změní v jednom momentu, kdy ji potká hrozivý zážitek se ženou, která připomíná přízrak. Je svědkyní podivných událostí a od té doby už není nic takové jako předtím. V jistých momentech už nedokáže rozlišit, co je realita a co noční můra. V tomto čase se snaží dopátrat pravdy Leticie, která byla před pětadvaceti lety v nesprávnou hodinu na nesprávném místě. Je odhodlaná zjistit, co se tehdy stalo. Nezastaví se před ničím, protože už nemá co ztratit. Podaří se jí to dříve, než ji dostihne nepřítel? A jakou důležitou úlohu hraje v tomto děsivém příběhu Matylda? Anebo je to jen další přelud?... celý text
Thrillery Literatura slovenská
Vydáno: 2020 , Naše vojskoOriginální název:
Viem, čo si urobila, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vím, co jsi udělala. Přihlašte se a napište ho.

No, zase jednou kniha ze které jsem pěkně zmatená a to opravdu doslova.
Kniha u které se musíte opravdu soustředit, a když se vám to povede, ani tak nemáte zaručeno že se v tom chaosu který autorka vytvořila, neztratíte.
Takových jmen a úhlů pohledů. Na můj vkus až moc. Ani jedna z postav mi nebyla nijak sympatická.
A celkově celý příběh mi přišel dost neuvěřitelný. Varování ze záhrobí, vraždy při kterých nikdy nedopadli vraha.
Do toho čtete kapitoly ze střídajících se pohledů a přemýšlíte jestli tenhle pohled je současnost nebo minulost, a pak přijdete na to že kapitola z minulosti tam nebyla ani jedna. Výborně.
Na konci vlastně zjistíte že do sebe všechno tak nějak zapadá, a všichni jsou propletení, jenže v tu chvíli vám to přijde ještě míň uvěřitelné než doposud.
První kapitola mě šíleně navnadila a čekala jsem pořádný psycho, ale místo toho jsem dostala jen pěknou dávku chaosu.
Je to škoda, ale kniha mě moc neoslovila.
Knižní novinky (13. týden)
22.03.2020
Kniha Vím, co jsi udělala v seznamech
v Mé knihovně | 52x |
thrillery pro ženyAutorovy další knížky
2016 | ![]() |
2017 | ![]() |
2015 | ![]() |
2022 | ![]() |
2024 | ![]() |
Nádherná obálka. Ale kniha ma nezaujala. Príbeh vražednej posadnutosti, do toho zamotaní duchovia a žiarlivky znel skvele. Ale bolo to také, hm, jedným slovom vzťahové... Plno dialógov, ktoré nikam neviedli a veľa postáv, tkoré si vymieňali nedôležité informácie na kope strán a potom sa zrazu udialo niečo dôležité len v pár odstavcoch. Autorka pomerne často skákala nielen v priestore, ale aj v čase, raz opisovala jednu postavu, potom zase ďalšie. Síce to v závere prepojila, ale je to chaoticky napísané.
Asi by to chcelo ešte trochu redakčnej práce.